Schippers en andere vrijwilligers van VVV Boskoop/Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop in de boot met de nieuwe jassen aan. Links Rick Houtman van firma Telermaat. FOTO: Morvenna Goudkade
Schippers en andere vrijwilligers van VVV Boskoop/Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop in de boot met de nieuwe jassen aan. Links Rick Houtman van firma Telermaat. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Schippers VVV Boskoop in nieuw jasje

Het was vorige week eigenlijk te warm voor de jassen, maar ze werden wel even uitgeprobeerd. De schippers van VVV Boskoop werden in het nieuw gestoken door hun kledingsponsor Telermaat. Extra feestelijk vanwege het 50-jarig jubileum van de VVV en Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop.

BOSKOOP – Niet alle schippers kunnen bij de feestelijke overhandiging zijn, maar Aad van der Werf, Patrick Valk en Dick Ramp hebben de nieuwe jassen namens de collega's goedgekeurd. Ook diverse kantoormedewerksters en andere vrijwilligers proberen de jassen even uit.
Anne van Staveren (16) is aanwezig als afduwer. Ze is de jongste aanwinst van de bootvrijwilligers en het enige meisje. "Ik ben vorig jaar begonnen," vertelt ze. "Ik vind het erg leuk. Dit seizoen heb ik al twee vaarten meegemaakt." Powergirl Anne heeft geen moeite met het afduwen of met sprintjes trekken naar de volgende brug. "Ik zit op voetbal, dus dat gaat goed, hoor."

Aad van der Werf heeft ook een jas aangetrokken. Hij is al ruim 35 jaar actief als schipper. "Waarom ik het doe? Je bent met gezellige mensen en je bent lekker aan het varen."

Jan Moerbeek, voorzitter van Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop, laat weten dat het jubileumjaar 2018 nog goed gevierd gaat worden. Hij kondigt meteen een nieuw project aan in het kader van 'Boskoop, de etalage van de boomkwekers'.

"Dat is onze nieuwe slogan. Met onze rondvaarten laten we bezoekers zien hoe mooi Boskoop is. We zijn een project gestart om Boskoop echt van zijn beste kant te laten zien tijdens de boottochten. Lelijke plekken langs de vaarroutes gaan we opknappen, in samenspraak met de kwekers. Met grond en met rododendrons." Moerbeek vertelt dat momenteel de plekken worden geïnventariseerd en dat in het najaar wordt begonnen met opknappen.

Aad van der Werf vindt het een goede zaak. "We varen vaak langs de achterkanten van kwekerijen, die zien er soms erg rommelig uit. Dan is 'de etalage' niet wat je wilt laten zien. Daarom wil ik aan de kwekers meegeven: denk aan het aanzien, hou de achterkant van je kwekerij net zo netjes als de voorkant."

Rick Houtman, namens jassensponsor Telermaat, stapt ook in de boot voor een kleine proefvaart met de nieuw jassen. "Vroeger waren we met Houtman vaste kledingsponsor van de schippers, Houtman is echter al onderdeel van Telermaat. Het was tijd om de jassen te vernieuwen, juist nu in het jubileumjaar. Het logo van de Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop is opnieuw in kleur ontwikkeld, het staat er mooi op, volgens mij."

Meer berichten