Het motortankschip ENJOY werd gespot door Willem J.G. Kruiswijk tijdens zijn vakantie aan de Rijn in Duitsland. Tot zijn verbazing was de thuishaven van het schip Boskoop. "De ENJOY is extra mooi geworden."
Het motortankschip ENJOY werd gespot door Willem J.G. Kruiswijk tijdens zijn vakantie aan de Rijn in Duitsland. Tot zijn verbazing was de thuishaven van het schip Boskoop. "De ENJOY is extra mooi geworden." (Foto: Willem J.G.Kruiswijk)

Schepen spotten leverde Boskoopse verrassing op

De jaarlijkse vakantie aan de Rijn in Duitsland is meestal goed voor zo'n 200 foto's voor de Verzameling Nederlandse Binnenvaartschepen op foto of ansichtkaart. Vaak worden foto's genomen in Linz am Rhein, maar ook op andere locaties zoals St. Goar en de Loreley. Ook Bad Honnef is een uitstekende plaats om schepen te spotten.

En daar kwam het motortankschip ENJOY (ENI-nummer 023.29914) in de afvaart richting Nederland. Het fototoestel deed zijn werk, maar wat een verrassing dat op de spiegel (het vlakke gedeelte boven de achtersteven van een schip) van de ENJOY als thuishaven BOSKOOP stond!
Als (oud-) Boskoper sta je dan te genieten en is de ENJOY ineens extra mooi geworden.


Thuishaven in Boskoop

Dat de s.s. BOSKOOP (1927, K.N.S.M.) de wereldzeeën bevoer en dat de legendarische GOUWESTROOM van "schipper v.d. Bos" als luxe-motor beurtvaarder, alsmede de VOLHARDING en de VOORUITGANG, onlosmakend met Boskoop zijn verbonden is algemeen bekend. In dit rijtje gaat nu ook de ENJOY komen. Al zal ze waarschijnlijk net als de s.s. BOSKOOP nooit in haar thuishaven te zien zijn.


Bijzonder schip

De ENJOY (= genieten, plezier beleven aan) is eigendom van Enjoy B.V. in Boskoop. Gebouwd in 2008 in Lovosice bij Barkmet Shipyard en afgebouwd in Werkendam bij De Waal B.V. Het schip is 110 meter lang, 11,40 meter breed en heeft een diepgang van 3,11 meter. De tonnage is 2505 brt. en ze heeft een tankinhoud van 3008 m3. Een krachtige motor van 1014 kW 1379 pk van het merk Caterpillar en een kopschroef van 282 kW 383 pk van hetzelfde merk.

Desgevraagd om een verzoek voor aanvulling, een reactie, heeft het bedrijf Enjoy B.V. niet gereageerd. De ENJOY, een mooie verschijning op de (Europese) binnenwateren met een beetje Boskoops Glorie!

Meer berichten