Patty Groen toont de kledingruilwinkel. Een tevreden klant: "Ik ben de afgelopen twee jaar goed geholpen door Tom en in het bijzonder Patty Groen. Zij was mijn coach en we hebben een hoop bereikt."
Patty Groen toont de kledingruilwinkel. Een tevreden klant: "Ik ben de afgelopen twee jaar goed geholpen door Tom en in het bijzonder Patty Groen. Zij was mijn coach en we hebben een hoop bereikt." (Foto: Ellen van Dilst)

Iedereen goed geholpen door Tom

"Ik ben de afgelopen twee jaar goed geholpen door Tom en in het bijzonder Patty Groen. Zij was mijn coach en we hebben een hoop bereikt de afgelopen twee jaar. Tom in de Buurt is zeker aan te raden voor jongeren, als je maar wil en er zelf voor open staat."


Zomaar een berichtje op social media van een enthousiaste klant van Tom in de Buurt. Tijd dus om te gaan vragen hoe ze dat voor elkaar krijgen bij Tom, tevreden klanten. Patty Groen, de muze voor bovenstaand Facebookbericht, leidt mij rond in de Tom-locatie in Hazerswoude-Rijndijk, een voormalige basisschool die daarnaast onderdak biedt aan de plaatselijke bibliotheek. Patty is een bevlogen professional die honderduit vertelt over haar werk.


Ondersteuning

Tom in de Buurt doet wat de naam zegt: hulp en ondersteuning bieden in de buurt en samen met de buurt. Mensen worden gemobiliseerd om zichzelf en elkaar te helpen. Met een steuntje van Tom in de rug wordt de burenhulp in ere hersteld. Op de achtergrond werken professionele hulpverleners samen met de hulpvrager aan het analyseren van hun persoonlijke situatie en het creëren van realistische veranderingen. Tom helpt niet alleen jongeren, maar een ieder die dat nodig heeft van welke leeftijd dan ook.


Koffie en moestuinen

Een meneer op leeftijd bijvoorbeeld: door het overlijden van zijn vrouw was hij zijn spoor in het leven verloren. Om enigszins aan zijn eenzaamheid te ontsnappen, kwam hij soms een kop koffie drinken op de locatie van Tom in de Buurt, waar hij ook afspraken heeft met een maatschappelijk werkende. Tijdens die koffieochtenden kon hij zijn verhaal vertellen, leerde hij hoe je rode kool smakelijk krijgt en bood hij aan een keer te helpen met het maken van moestuinbakken. Inmiddels is hij vertrouwd gezicht op de locatie, heeft hij de moestuin geadopteerd, kan een klein beetje koken en merkt dat de scherpste kantjes van zijn verdriet zijn afgesleten. Samen met de buurt.

Meer informatie

Tom in de Buurt is te vinden in alle kernen van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.
Kijk voor informatie op www.tomindebuurt.nl

Meer berichten