Melanie van Egmond zet zich in voor de wens van haar overleden schoonvader Wim van Egmond. De WvE Voetbalpromotiedagen vinden plaats van 30 april t/m 2 mei.
Melanie van Egmond zet zich in voor de wens van haar overleden schoonvader Wim van Egmond. De WvE Voetbalpromotiedagen vinden plaats van 30 april t/m 2 mei. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Eerbetoon aan mijn schoonvader'

Ze kwam voor de liefde naar Boskoop, twaalf jaar geleden. Een meisje uit Brabant, afkomstig uit een horecafamilie, die studeerde aan de hotelschool. Melanie van Egmond-van den Dungen (32) trouwde met Bartho, zoon van Wim van Egmond, clubicoon van Floreant. Haar schoonvader overleed vier jaar geleden aan kanker. Voor zijn dood sprak hij de wens uit dat zijn geliefde Voetbalpromotiedagen terug zouden keren. Die wens kon worden vervuld en Melanie is daar vanaf het begin nauw bij betrokken. De WvE Voetbalpromotiedagen worden eind april voor de vierde keer georganiseerd.

Een sportief festijn voor heel veel kinderen, dat zijn de WvE Voetbalpromotiedagen. Drie dagen lang in de meivakantie staan vele vrijwilligers klaar om kids tussen 6 en 12 jaar te laten genieten van sport en spel. Ook Melanie is dan op de voetbalvelden te vinden.

Als bestuurslid en organisator is ze echter al veel eerder bezig met de voorbereidingen. "Wim zei altijd: het gaat erom plezier te hebben in sport," zegt Melanie. "Dat vond hij heel belangrijk. Bij de Voetbalpromotiedagen staat plezier dan ook voorop."
Ze organiseert het sportfestijn alweer voor de vierde keer, samen met medebestuursleden Niels van Vliet, Robin Krins en Nikki en Dennis Nederhoff. Echtgenoot Bartho is er ook steeds bij. Als vrijwilliger begeleidt hij de kinderen.


Melanie en Bartho ontmoetten elkaar in Zeeland, waar hij werkte in een vakantiepark. Melanie was daar met haar familie op vakantie, zij was toen zestien. "We kennen elkaar al best lang. Dat eerste jaar waren we nog geen setje, maar dat zijn we later wel geworden."
Als de moeder van Bartho overlijdt, besluit hij terug te gaan naar Boskoop, om zijn vader te steunen. Melanie volgt enige tijd later. Samen vinden ze een huis, ze trouwen en krijgen twee kinderen.

Melanie groeide op in Den Bosch, haar vader heeft een Italiaans restaurant. Zijn dochter is ook behept met het horecavirus, ze ziet daar wel toekomst in. Terugkijkend had ze ook een andere keuze kunnen maken, denkt ze nu weleens. Fotograferen is namelijk haar grote hobby. "Als het gaat om familiefoto's, daar sta ik nooit op. Ik máákte altijd alle foto's."
Maar ze gaat niet verder met fotografie, ze gaat naar de hotelschool in Tilburg. "Ik kon daar kiezen uit de reisbranche, de horeca of de hotelbranche. Ik heb gekozen voor hotels." Na haar afstuderen begint haar carrière bij het toenmalige Hotel Toor in Alphen. Daarna werkt ze bij NH Hotel Group waar ze nu een leidinggevende functie heeft op het gebied van meeting & events.

Een paar jaar geleden heeft ze een burn-out doorgemaakt, vertelt Melanie. Het was even te veel allemaal, verdrietige familieomstandigheden, jonge kindjes, werk en gezin.

"Ik ben er toen een maand of negen tussenuit geweest. Ik ben wel perfectionistisch, maar ik weet nu dat het niet altijd kan. Ik heb er veel van geleerd en heb er ook nog iets moois aan overgehouden." Melanie ontdekte namelijk weer haar passie van vroeger, de fotografie.
"Tijdens mijn burn-out werd gezegd: ga dingen doen die je leuk vindt. Toen dacht ik: wat vind ik leuk, fotograferen! Ik heb toen serieus een camera gekocht, ben een workshop en een cursus fotografie gaan volgen en ben er echt voor gegaan."


Sindsdien fotografeert ze, het liefst zwangere vrouwen en baby's. "Dat vind ik zo mooi. En het fotograferen vind ik heerlijk. Ik haal er zoveel plezier uit, zoveel energie."

Het zou best kunnen dat ze in de toekomst meer met fotografie gaat doen, zegt Melanie. "Misschien dat ik van mijn passie geleidelijk aan mijn werk kan maken."


De Voetbalpromotiedagen wil ze zeker blijven organiseren. "Om het plezier van de kinderen en als eerbetoon aan mijn schoonvader. Wim zou hier heel blij mee zijn geweest."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden