Foto: Karin Wagter

Rijnwoude Live Tour op 24 maart

De jarenlange muzikale traditie vindt ook dit jaar weer plaatst als de zomertijd de wintertijd wegjaagt. Want de klok vooruit betekend Rijnwoude Live Tour. "Op een avond begin 1998 waren alle jeugd- en jongerencentra en café-eigenaren bij elkaar om te kijken of we iets gezamenlijk zouden kunnen doen. Tijdens deze avond is de Rijnwoude Live Tour geboren," vertelt Idske Velders, een van de organisatoren.


"De eerste editie was een feit én een doorslaand succes! In alle deelnemende locaties gratis live muziek en met speciale bussen ging je van locatie naar locatie. Zowel de bussen als de locaties waren afgeladen vol. Nadat Rijnwoude als gemeente niet meer bestond, hebben we de naam gehouden, het begrip Rijnwoude Live Tour was immers een vaststaand feit."


"In de afgelopen jaren hebben heel veel lokale bands op diverse locaties gespeeld en samen met de eigenaren er elke keer weer een groot feest van gemaakt. De band is een keuze van de locaties zelf. De organisatie van de Rijnwoude Live Tour regelt t-shirts en posters. Als locatie is het een eer om gasten uit de 'oude dorpskernen' in oud-Rijnwoude te laten genieten van Live Muziek. Het speciale samenwerkingsverband tussen horeca collega's maakt dat we elke keer kunnen kijken naar optimalisering van de Tour."

"Naast de bus hebben we dit jaar taxi's die de bezoekers van locatie naar locatie brengen. Voor de taxi's is een speciale appnummer in het leven geroepen. Zaterdag van 21.00 tot 2.00 uur kan je appen en vragen voor een taxi. Speciale taxi/bus bandjes zijn te koop in de deelnemende locaties."

Meer info: zie facebook en twitter: @rijnwoudelive

Meer berichten