Maxime van den Bosch in de kou bij de passage tijdens het minigolftoernooi in Boskoop.
Maxime van den Bosch in de kou bij de passage tijdens het minigolftoernooi in Boskoop. (Foto: Ed van Voskuilen)

Minigolftoernooi in de snijdende kou

Afgelopen weekend organiseerde De Trekvogels haar nationaal toernooi en de deelnemers kregen het die twee dagen flink voor de kiezen. De snijdend koude vrieswind vooral op zaterdag het de spelers goed lastig.

De 34 spelers op zaterdag liepen dan ook dik gekleed en goed gemutst hun vier ronden, waarbij de harde wind nogal eens spelbreker was: de soms rustig gespeelde ballen werden weggeblazen.
De toernooiwinnaar bij de dames was Erica Tromp-van Es (De Trekvogels) met 90 slagen over vier ronden (22-24-23-21) en Ruud Slappendel, nu spelend voor Hole Ridders uit Ridderkerk, was weer goed op dreef op zijn oude thuisbaan met 88 slagen (22-25-20-21).

Bij de dames senioren pakte Els van der Stroom (De Trekvogels) de winst met 103 slagen, voor haar clubgenote Elly Mulder met 108. Bij de heren senioren wist Klaas Boekel de winst naar zich toe te trekken op zijn thuisbaan met 98 slagen.

Bij de jeugd ging de winst naar Rick Beijen (Zoetermeer) met 106, maar de zusjes Van den Bosch zaten hem dicht op de hielen. Maxime speelde 107 en Marlène had met 109 twee slagen meer nodig.

Meer berichten