"Ik heb het idee dat er ook steeds meer hondenbezitters naar Benthuizen komen," denkt Jan.
"Ik heb het idee dat er ook steeds meer hondenbezitters naar Benthuizen komen," denkt Jan.

Poep aan je schoen!

U krijgt de groeten vanaf de stamtafel in Benthuizen!

De voorweek (dinsdag, woensdag en donderdag) waren rustig maar het weekend was druk!" Zo beantwoordt de pachter de vraag of er de afgelopen week nog een beetje klandizie is geweest.

Piet komt binnen en schuift aan bij de stamtafel in 'De Tas' Dorpshuis-Eetcafé. Na een tijdje roept hij: "Vinden jullie het hier ook naar hondenpoep ruiken?" Iedereen aan de stamtafel schuift zijn stoel naar achteren en kijkt onder zijn schoen. "Ja hoor," roept Klaas, "de ribbels in mijn rechterspekzool zijn flink opgevuld met een smurrie waarmee ik niet van huis vertrokken ben. Ik doe ze wel even uit en ik zet ze buiten neer."


Hondenpoep

Hoe is het in Benthuizen mogelijk dat je in de poep stapt. De gemeente heeft overal prachtige kastjes opgehangen waar je als hondenbezitter een zakje uit kunt halen. Zodat je de poep van je hond netjes kunt oprapen en in een prullenbak kunt doen. Verder zijn er uitlaatveldjes zowel in het dorp als in het Bentwoud. "Ik heb het idee dat er ook steeds meer hondenbezitters naar Benthuizen komen," denkt Jan. "Ja," zegt Klaas, "en steeds meer die alleen de lusten en niet de lasten van een hond willen dragen."
"Ik liep op de Croesinck en vijf meter van een lantaarnpaal waaraan die zakjes hangen, lagen drie hondendrollen. Twee links voor de uitgang van een tuinpoort en één rechts van deze poort. De bewoners van de bewuste tuinpoort hebben geen hond. Schandalig." Klaas: "Ja, "ook in het Bentwoud erger ik me dood. Er staat 'honden aan de lijn', maar moet je eens kijken hoeveel er loslopen." Er volgt een lach over de tafel.


Verloedering

"De verloedering slaat ook in Benthuizen toe," zegt een net binnengekomen stamgast. "Heb je het winkelcentrum al gezien? Wat een troep op de straat. Overal staan prullenbakken, je kunt ze niet missen. Maar men vindt het blijkbaar gewoon om het afval gewoon op straat te gooien. En die kauwgom, het ziet er niet meer uit." "Ja dat is die hangjeugd hé, die gooien alles gewoon op straat. Moet je op maandagochtends maar eens vroeg gaan winkelen, wat een zooitje."


Men knikt aan de stamtafel, ook ouderen moeten een goed voorbeeld geven en bij de opvoeding. Kinderen leren hoe het moet. "Zo houden we het dorp schoon en kauwgom- en poepvrij," zegt Piet. Iedereen aan de stamtafel is het hiermee eens. "Doe maar een rondje van mij," zegt Klaas, "ik heb tenslotte voor die vieze lucht gezorgd."

Meer berichten