Vrouwendag in Boskoop

Na het buur"t"gesprek, de Iftar maaltijd en de running diner komt er nu een dag/avond voor vrouwen. Donderdag 8 maart is het internationale vrouwendag, een mooie reden om met vrouwen een dag voor vrouwen te organiseren.

Op de vrouwendag ontmoeten Boskoopse vrouwen uit verschillende culturen elkaar. Deze dag wordt door Tom in de buurt, Streetlive meidenwerk, Amnesty International, Boost, vrouwen uit verschillende culturen uit Boskoop, de politie en gemeente Alphen aan den Rijn georganiseerd.

Tijdens deze dag zijn er verschillend activiteiten te doen. Amnesty International is aanwezig met een handtekeningen -en briefschrijfactie, er zijn workshops en is er voldoende ruimte om onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers in gesprek te gaan met elkaar, elkaar te ontmoeten. Het draait om de verbinding met elkaar.
De middag is van 13.00 tot 17.00 uur, in de Plataan in Snijdelwijk. De avond begint om 19.30 uur met de lezing en eindigt om 22.00 uur na het politieke debat. In de middag zijn er kinderactiviteiten aanwezig. De toegang is gratis. Tip: neem iets lekkers mee.
Avondprogramma
In de avond geeft Lidia Kumasaka-Dabrovska om 19.30 uur een lezing over haar ervaringen om als buitenlandse je plekje in een ander land te vinden en de weg naar wie ze nu is en wat ze nu doet. Hierna een korte toelichting van Amnesty International over de handtekeningenactie.
Om 20.30 uur is het
politiek debat met vrouwelijke politici van verschillende Alphense politieke partijen. Het debat wordt geleid door Sandra Bruinsma, directeur van theater Castellum in Alphen.

Loop gezellig binnen bij de middag en/of avond!

Meer berichten