Damkampioenen op scholen uit Boskoop e.o.

Met meer dan honderd dammende scholieren en veel belangstellende leerkrachten en familieleden was het aardig druk in het AF-Centrum in Waddinxveen. De scholen hadden zich bij het comité schooldammen gemeld om deel te nemen aan het 46e schooldamtoernooi.

Voor het eerst nam een schoolteam uit Berkenwoude deel aan deze regionale denksportdag. Deze jonge denkers deden meteen van zich spreken door een beker, de derde plaats, mee naar huis te nemen.
En gestreden werd er zeker. Aan menig bord wisselende kansen. Door te snel te spelen werd het in sommige schijnbaar winnende standen nog heel moeilijk om de winst vast te houden of eventueel nog een remise veilig te stellen.


Bij de groepen drie en vier afgetekende winst voor de Dick Brunaschool uit Waddinxveen. Spelers Tijn en Sep van den Bosch, Jasper de Heer en Stijn Koop hadden acht punten voorsprong op het viertal van de Bethelschool Waddinxveen. De Eben Haezerschool uit Boskoop stelde de derde plaats veilig.


De Eben Haezerschool Boskoop wist bij de groepen vijf en zes winnaar te worden. Het Boskoops team, bestaand uit Susanne Harskamp, Janneke Stoel, Emily Berghout en Hanneke Rademaker, bleef het viertal van de Rehobothschool Moerkapelle drie punten voor. Een tweede team van de school uit Moerkapelle legde beslag op de derde plaats.


Zinderend spannend was de strijd om de hoogste eer bij de groepen zeven en acht. Tot aan de laatste ronde viel er weinig van te zeggen, maar na de laatste zetten bleek, dat de Rehobothschool Moerkapelle met één punt voorsprong de eerste plaats naar zich toe had getrokken. De Eben Haezerschool Boskoop stelde de tweede plaats zeker en de debutanten van De Wegwijzer uit Berkenwoude volgden op de derde plaats.

Meer berichten
Shopbox