Negen kwekers uit de Greenport Boskoop gaan de 'vergeten heesters' voor Good Roots leveren. Allemaal hebben ze een eigen plant.
Negen kwekers uit de Greenport Boskoop gaan de 'vergeten heesters' voor Good Roots leveren. Allemaal hebben ze een eigen plant. (Foto: Morvenna Goudkade)

'Oude' heesters met liefde gekweekt

Grote belangstelling gisteren bij de lancering van Good Roots from Boskoop. Onder dit label worden 'vergeten heesters' weer op de kaart gezet. De presentatie vond plaats bij de eerste Groen Direkt beurs van dit jaar en stond in het teken van trots zijn op het Boskoopse boomkwekerijgebied.

Daarom werd begonnen met een optreden van Die Gouwe Sanghers, die het Boskoops Volkslied lieten horen. Op het podium stonden de geselecteerde planten, in fraaie potten mét label.

"Deze heesters zijn allemaal met liefde gekweekt, in grond met rijke historie," vertelde Bob Hoogeveen, vanuit Hoogeveen Plants bedenker van het concept. Hij vond het jammer te merken dat authentieke sierheesters wat in het vergeetboek raakten en benaderde een aantal kwekers om de vergeten heesters weer terug te brengen. "Onze heesters hebben de hoogste beoordeling bij de Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen (KVBC)," meldde Hoogeveen. "Zo garanderen wij absolute topkwaliteit."

Carla Prins van Greenport Regio Boskoop meldde trots te zijn op Good Roots. "Je hebt Goudse kaas en Boskoopse planten, net zo vanzelfsprekend," vond Prins. De kwekers die meewerken aan Good Roots, waaronder Sjaak Qualm, Mark Korver, Hendrik Out en Frank Stolwijk, lieten weten enthousiast te zijn. "Een heel goed initiatief. Zo zetten we Boskoop nog beter op de kaart."

Meer berichten