Groetjes van de Boskopers van de Stamtafel

Benidorm Boskoop Bastards met rollators. Na een rondje geracet te hebben in ons etablissement, werd dit apparaat goed gekeurd.
Benidorm Boskoop Bastards met rollators. Na een rondje geracet te hebben in ons etablissement, werd dit apparaat goed gekeurd. (Foto: Debbie de Geus)

Verkeersdrukte zijn we gewend in Boskoop, maar de laatste tijd ondervinden wij bij de stamtafel een ander soort drukte. Het ligt eraan wanneer je hier binnen stapt (of rijdt), maar in de ochtenduren is er file. Zodra de deur opengaat gaan ook de portieren van de geparkeerde auto's op het Raadhuisplein open en komen onze stamgasten aangewandeld. Echter deze week was er een opstopping in de hal.

We konden er bijna niet meer door want er stonden allemaal vierwielers in de hal. Een stamgast toonde trots zijn rollator, voorzien van voorremmen, zitje en opbergvakje. Na een rondje geracet te hebben in ons etablissement, werd dit apparaat goed en veilig verklaard door ons panel aan de stamtafel.


Benidorm Boskoop Bastards

Toen we het over de parkeerkosten kregen werd er niet vrolijk gereageerd. Zeg nou zelf, als je de stad in gaat moet je ook betalen voor het parkeren van je auto. Dus waarom geen geld vragen voor een rollator die in de hal geparkeerd word? Er kwam verzet en gemompel. Toen we zeiden dat als er geen 50 cent voor een uurtje parkeren van af kon en wij gewoon de banden lek zouden steken, kwam er geen positieve reactie op ons parkeerbeleid.
Dus we hebben het ook maar direct weer afgeschaft. Onze ochtendklanten vormden een front die ochtend aan de stamtafel, en degene zonder rollator waren het natuurlijk ook niet met ons eens. Want zij zagen hun toekomst al duur tegemoet.


Boskoops taalgebruik

De Nederlandse en ook Boskoopse taal werd afgelopen weekend onder de loep genomen. We zijn het zo gewend om bepaalde zinnen te zeggen tot we er op worden aangesproken dat die zin niet klopt. Is het nou: jij ben even groot als mij? Of is het: jij bent even groot dan ik? We kwamen er niet uit.
Zo kwamen we er ook achter dat het woord Stamtafel niet goed is geschreven. Want, zo leerden we op school, met ik ervoor en jij erachter is de stam zonder T. Lastig verhaal maar de stamtafel is dus zonder T. Dus stam-afel. Het werd van kwaad tot erger, want is rookworst zonder R dan OOKWORST?
Het werd een hilarische avond. Waar je allemaal geen lol om kan hebben. Heel toevallig was er ook een journalist, die normaal gesproken veel verstand van de Nederlandse taal heeft, in ons midden. Maar ook hij wist niet meer hoe het zat en gaf het op.

Raad van elf of raad van tien?

We gaan de stamtafel er a.s. zaterdag uithalen, want dan schudt Boskoop op zijn grondvesten. Carnaval staat letterlijk en figuurlijk voor onze deur en dan gaan we massaal genieten van alle mooie wagens die tijdens de optocht langskomen. De raad van elf was hier zaterdagavond ook en hebben er echt zin in.
Of het tijdens de optocht er ook elf zijn wachten we af, want die ene gaf een niet al te lekkere geur af. Ook de knoflook die hij bij de chinees gegeten had was allerminst aangenaam. Een pepermuntje gaf wat verlichting. Maar de damesparfum waar we hem mee bespoten, zou wat problemen op hebben kunnen leveren toen hij later die avond bij zijn vrouw in bed stapte. Hopelijk heeft hij een goed verhaal en is hij er zaterdag ook gewoon bij.


Wij wensen iedereen in ieder geval een keigezellige carnaval toe. En dan gaan we volgende week, als de stamtafel er weer staat, alles tot in detail bespreken.

Meer berichten