In de duinen met onze kleindochter onderaan de regenboog.
In de duinen met onze kleindochter onderaan de regenboog. (Foto: Hans Tamerus)

Hans' favoriete foto's

De Gouwe Koerier krijgt regelmatig prachtige foto's opgestuurd van Hans Tamerus. Wij vroegen naar zijn achtergrond.

Hans: "Ik ben van 30 juni 1946, geboren Boskoper en dus gepensioneerd boomkweker, een nuttig ambacht. Wel is het zo dat er af en toe een cursus is gevolgd in de fotografie, vooral op het vlak van de natuur. Dat vind ik ook het mooiste om te doen, de camera heb ik altijd bij me. Zeker op vakanties en als we even een paar dagen er op uit gaan.

Mijn vak was boomkweker, hoofdzakelijk in de vermeerdering van nieuwe planten. In Boskoop noemen wij dat stekken en enten (vaktaal). Nu, als gepensioneerde, draag ik graag het verleden uit van Boskoop en de historie van de boomkwekerij als gids bij het Boomkwekerijmuseum. Rondvaarten als gids via het VVV, maar ook wandelingen met het verhaal over Boskoop en zijn boomkwekerijen in het verleden en heden.

Zo houd ik af en toe ook voor verenigingen of anderen een powerpointpresentatie met hetzelfde onderwerp en meestal met foto's die ik zelf heb gemaakt. Deze foto is gemaakt in Hazerswoude, een mooi winters landschap.

Tuinen, landgoederen en parken, altijd de natuur opzoeken, maar ieder jaar zeker ook naar ons eiland Terschelling. Dat is onze plek, 'Het daar zijn'. Vandaar twee foto's: eentje van de Waddenzee en een foto in de duinen met onze kleindochter onderaan de regenboog. Het was voor mij moeilijk kiezen uit de voorraad foto's. Er zijn zoveel mooie, het werden er per ongeluk meer."

Meer berichten