Noodkreet van kinderboerderijen gehoord

Op donderdagavond 25 januari gaf wethouder De Jager gehoor aan de oproep om een onderzoek te starten naar het toekomstbestendig maken van de kinderboerderijen in onze gemeente. Deze toezegging was een reactie op een motie van diverse partijen om een toekomstvisie te formuleren. De aanleiding van deze motie was de noodkreet om hulp van Stichting Alphense Kinderboerderijen afgelopen jaar.

Stichting Alphense Kinderboerderijen is verantwoordelijk voor het beheer van drie kinderboerderijen: Kinderboerderij Bospark, Kinderboerderij Zegersloot en Kinderboerderij De Contactweide.

De stichting gaf vorig jaar aan niet genoeg budget te hebben om dit jaar de boerderijen op een goede manier te runnen. Om diervriendelijk en aantrekkelijk te blijven en ontmoeting en participatie te bevorderen, zijn volgens de stichting professionele beheerders en een goede exploitatieregeling nodig. Zowel de gemeente als de Stichting Alphense Kinderboerderijen hebben daarom behoefte aan een nieuw plan voor de toekomst.

Deze visie komt er nu, dankzij de motie van initiatiefnemer GroenLinks, die mede werd ingediend door CDA, Nieuw Elan en PvdA. Bij het formuleren van de visie wordt een brede groep betrokken, zoals buurtbewoners, scholen, maar ook bedrijven en zorginstellingen.

Meer berichten