"De zonsopkomst heeft geen woorden bij nodig. Dit geldt ook voor de zonsondergang met de visser. Je ziet mens en natuur samen komen, ontspand."
"De zonsopkomst heeft geen woorden bij nodig. Dit geldt ook voor de zonsondergang met de visser. Je ziet mens en natuur samen komen, ontspand." (Foto: Lisette Hagen)

Lisettes favoriete foto's

De Gouwe Koerier krijgt regelmatig prachtige foto's opgestuurd van Lisette Hagen. Wij vroegen naar haar achtergrond.

"Al een tijdje liep ik met de gedachte dat fotografie als hobby leuk zou zijn. Dus toen ik in 2012 op vakantie naar Bali ging, besloot ik om een fototoestel te kopen. Totaal onvoorbereid, zonder te weten wat ik had gekocht en zonder enige kennis van het toestel, ging ik foto's maken. Al gauw bedacht ik dat een cursus wellicht zou helpen. Mijn moeder kwam toen met het idee om tijdens 'het schone van Boskoop' in 2013 langs te gaan bij Peter Groenendijk, die daar met een expositie van foto's stond. Door zijn mooie foto's en enthousiaste manier van vertellen over fotografie, besloot ik om me aan te melden bij zijn cursus. Hier leerde ik meer over mijn camera en werden we erop uit gestuurd om opdrachten te maken.

Na de cursus bleef ik met Peter en drie anderen contact houden. We zijn bijna twee jaar lang elke maand bij elkaar gekomen om foto's te maken en van elkaar te leren. Hieruit volgend zijn we vorig jaar gestart met de Boskoopse Fotoclub met enthousiaste fotografen die van elkaar willen leren. Ik ging er steeds meer op uit om foto's te maken en merkte al snel dat door de lens van de camera je anders gaat kijken naar alles om je heen. Voor mij werkt het ontspannend om naast de dagelijkse hectiek me even te verschuilen achter mijn camera.

Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om mooie foto's te maken. Boskoop heeft al zoveel moois. Met regelmaat loop ik over het Zwarte Pad, in Natuurtuin De Veenmol of het Gouwe Bos. Met mijn camera kijk ik mijn ogen uit. Elke keer weer zie ik nieuwe dingen in de natuur."

"Het mooiste om te fotograferen blijft voor mij de lucht, steeds weer zie ik andere kleuren in de lucht en ook de zonsondergang blijft favoriet. Voor mij is fotografie ondertussen een serieuze en vooral ontspannende hobby.
De foto van de meeuw is vanaf een balkon gemaakt met uitzicht over de Natuurtuin De Veenmol. Het mooie aan deze foto is dat de meeuw vliegt als een vogel zo vrij."

Meer berichten