Carnavalsoptocht van De Krooshappers. Dit jaar stemmen we voor het eerst via de Krooshapper App voor de publieksprijs. Er zal een live verslag worden gemaakt door TVAlphen. 
Carnavalsoptocht van De Krooshappers. Dit jaar stemmen we voor het eerst via de Krooshapper App voor de publieksprijs. Er zal een live verslag worden gemaakt door TVAlphen. 

Carnavalsoptocht: Wij 44 feest!

Dit jaar is de 44e optocht van de Krooshappers op 10 februai, één van de hoogtepunten van het jubileumjaar. De route van de optocht gaat vanaf de Middelburgseweg in een rechte lijn, via Reijerskoop en Zijde, naar de Parklaan.

Elk jaar wordt het weer drukker met publiek. Op het Reijerskoop en op het tweede gedeelte van de Zijde is het erg mooi om naar de optocht te kijken. Je krijgt een veel beter beeld van alle creatieve, humoristische en carnavaleske creaties van de optocht. De deelnemers 'presenteren hun act' verspreid langs de gehele route.

Dweilorkesten zullen het publiek weer opwarmen voor de mooiste optocht van boven de rivieren. Langs de optocht zijn er weer verschillende kramen met een hapje en drankje. Dit jaar zal er ook een kraam van de Krooshappers op het dorp staan met kielen, sjaals, wanten en vlaggen.

's Avond vieren we aansluitend het Optochtbal (16+). Aanvang 21.00 uur. Er zijn nog enkele kaarten in de voorverkoop te koop (via de App). Met medewerking van de band Party Criminals, Baggerbeugels en DJ Ricardo. Ook dit jaar kunnen de alle kleinsten meedoen met de 'Kikkerdril'-optocht. De 'Kikkerdril'-optocht zal ingevoegd worden vanaf de Overslag.


Vanaf 11.00 uur zullen de carnavalskarren zich opstellen op het terrein aan de Middelburgseweg. Rond 12.00 uur is de ludieke opening van de optocht, met sleutel overhandiging van Boskoop, op het veilingterrein. Het is voor iedereen toegankelijk. Vertrek is om 12.30 uur. Via het Reijerskoop zal de optocht rond 14.00 uur de hefbrug passeren en de route vervolgen over de Zijde naar de Parklaan. De optocht wordt ontbonden bij het Floragebouw op de Parklaan, de feestburcht van de Krooshappers. Rond 16.30 uur starten we met de prijsuitreiking.

Je mag de optocht niet missen, dus noteer 10 februari in je agenda! Gaan we de 44 inschrijvingen halen? Feest met ons mee op zaterdag 27 januari tijdens het karrenbouwersfeest. Wil je meedoen aan de optocht, schrijf je dan in (voor 1 februari) via het inschrijfformulier op onze website. Meer informatie via de Krooshapper App en www.krooshappers.nl.

Meer berichten