Foto: Ellen van Dilst

Juf Corrie heeft iedereen les gegeven

Gymnastiekvereniging 'Hou Vast' maakt al bijna 90 jaar deel uit van de Hazerswoudse gemeenschap. Opgericht in 1930, in een periode dat mensen iets van vrije tijd kregen, was sporten een geliefde bezigheid. En gymnastiek was daarop geen uitzondering. Bij oprichting heette de vereniging nog 'christelijk', maar dat predicaat verdween in de loop der jaren.

Al generaties lang is Hou Vast niet weg te denken uit Hazerswoude. Op de basisschool ging de hele klas naar gym en jij dus ook. En als je niet naar gym ging, kende je mensen die op gym zaten. En iedereen had les van juf Corrie. Zo'n vereniging dus. Wie eenmaal lid is, blijft dat meestal ook. Na zelf te hebben gegymd of geturnd, dient de volgende generatie zich aan. Dus blijf je verbonden met de vereniging omdat nu je kinderen gymmen en draag je je steentje bij in het bestuur of een werkgroep. Helpen staat hoog in het vaandel bij Hou Vast. Kinderen worden gestimuleerd elkaar te helpen. Sterker worden doe je niet alleen, je houdt elkaar vast, leert samen en met het juiste zetje kom je er wel.


Talent om de hoek

Hou Vast doet het goed in het dorpse leven. Ouders vinden het prettig dat er voor de kinderen een club in de buurt is, in een tijd waarin je voor veel dingen het dorp moet verlaten. De vertrouwde omgeving, lekker om de hoek: het is een prima alternatief in het hectische hedendaagse leven. De gymnastiekvereniging doet er alles aan om een gezellige plek te bieden, waar iedereen een kans krijgt en in elk geval welkom is.
Wie het talent en de drive heeft, kan ver komen bij Hou Vast. Naast gym en dans wordt ook turnen aangeboden. De turnsters trainen hard en nemen deel aan wedstrijden en proberen zo goed mogelijk te presteren.

Stoer

Mocht je denken dat gym alleen iets voor meisjes is, think again. Hou Vast kent een flink aantal mannelijke leden die werken aan kracht en conditie.
Hoe stoer de mannen zijn, toonden ze afgelopen jaar toen ze op eigen initiatief en volharding met een groep hebben meegedaan met een obstacle run. Respect hiervoor.

Grote Gymfeest

Hoogtepunt van het jaar is het Grote Gymfeest. Alle toestellen worden neergezet en door de hele sportzaal worden circuits uitgezet. En dan maar klauteren, klimmen, rollen, draaien en vooral heel veel plezier hebben.

Want dat is de kracht van Hou Vast: het is een gezellige club waar iedereen op zijn plek is om te bewegen en te gymmen, al bijna 90 jaar lang. Maar niet meer met juf Corrie, zij is na 45 jaar lesgeven met pensioen gegaan.

Informatie over Hou Vast vind je op de website: www.gvhouvast.nl of op Facebook: www.facebook.com/Hou-Vast

Meer berichten