Dobbelen met zes stenen onder een beker en dan raden hoeveel er van een bepaald aantal in totaal onder liggen.
Dobbelen met zes stenen onder een beker en dan raden hoeveel er van een bepaald aantal in totaal onder liggen. (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes van de Boskopers van de Stamtafel

Wat schrijf je als er een storm over Nederland raast en iedereen het alleen maar over de storm heeft? Nou dan ga je over de storm schrijven. De hele week hoor je de vraag: "En? Heb je stormschade?" Nee wij niet. De stamtafel staat nog steeds op zijn plek en het dak zit er nog op.

Maar er waren ook minder gelukkigen. De dakpannen lagen hier en daar op de Zijde, een boom lag in de tunnel op de N207, een lantaarnpaal geknikt, een trampoline wist een raam van een trein te raken ga zo maar door... Gelukkig alleen materiaal en geen persoonlijk letsel.


Barbie

Dat was voor de tv persoonlijkheid Barbie wel anders... Zij had wel persoonlijk letsel, alleen kwam dat niet door de storm. Althans, dat denken wij. Want het zal vast de storm niet zijn geweest die dat spul haar neus of mond in deed blazen. We hebben het allemaal gevolgd aan de stamtafel in de krant.


Dobbelen

Soms heb je het als barvrouw ook niet makkelijk. Dan word je uitgedaagd door de jongeren om een spelletje mee te doen. Zo ook hier aan de stamtafel. Dobbelen met zes stenen onder een beker en dan raden hoeveel er van een bepaald aantal in totaal onder liggen. Het blijft altijd het leukste om de barvrouw/man dan te verslaan. En reken maar dat ze een lol gehad hebben!

Het is ze namelijk twee keer gelukt en dan moet er een rondje gegeven worden dus drinken ze gratis. Maar wie het laatst lacht, lacht het hardst... Want verliezen voor een barvrouw/man is ook dé manier om van je oude zooi af te komen. Dus die groene en gele rommel in die fles op de flessenplank hebben we van de week ook eindelijk in de glasbak kunnen gooien. Die was nu eindelijk leeg!


Natte tuintafel

En zelfs als het niet stormt, komen er plotseling wel eens dingen in een sloot terecht. Op de Rozenlaan dreef een complete mooie tuintafel in een sloot die bijna twee keer zo klein is als de tafel zelf. Na hem eruit gehaald te hebben, rondgevraagd, en tentoongesteld langs de kant, is maar besloten deze weg te gaan gooien. Is er dan niemand die zijn tafel mist, of is dit een kwestie van te groot voor in de bruine bak?


Klassieker

Maandag... De dag na de klassieke voetbalwedstrijd. Dan weet je gewoon dat er de hele dag over voetbal zal worden gepraat. De ene persoon is opvallend stil en de ander opvallend druk. En zonder naar de wedstrijd gekeken te hebben, weet je al gelijk wie er gewonnen heeft. Ajax-Feyenoord, het blijft mooie gesprekstof aan de stamtafel...

Meer berichten