Foto: Helga Boudestein

Dat het bestaat... in onze gemeente!

Column door Ria de Groot

'Dat het bestaat... in onze gemeente!' Deze woorden sprak burgemeester Spies herhaalde malen uit tijdens haar nieuwjaarstoespraak enkele weken geleden. Zij toonde zich trots op haar gemeente en benadrukte hoe zij het als bijzonder ervaart om dichtbij de mensen te staan in hun dagelijkse werkelijkheid. Met beelden, op een groot scherm geprojecteerd, werden de bijzonderheden in de diverse delen van de gemeente door mevrouw Spies geprezen. Het blijft moeilijk om geen precedenten te scheppen. Er 'bestaat zoveel' in onze gemeente, zou ik bijna willen zeggen. Boskoop werd in haar toespraak genoemd als 'het Mekka van bovendijks carnaval vieren'. 'Dat het bestaat, in onze gemeente'. Maar Boskoop 'heeft' nog zoveel méér. Ons boomkwekerijmuseum, bijvoorbeeld! Volledig gerund door vrijwilligers, die energiek en onbezoldigd, de boomkwekerijcultuur in Boskoop levend houden. Chapeau voor al deze vrijwilligers! 'Dat het bestaat, in onze gemeente'!

En wat te denken van de Heemtuin langs het Zwarte Pad met zijn bijzondere begroeiing. Trekt veel bezoekers. Ontstaan en aangelegd vanuit het particulier initiatief. 'Dat het bestaat, in onze gemeente'! Dan mag ik natuurlijk niet vergeten te vermelden hoeveel tijd en energie alle vrijwilligers geven om onze 'nieuwe Nederlanders' de weg in onze samenleving te laten vinden. Geheel belangeloos. 'Dat het bestaat, in onze gemeente! De aanblik en het aanzien van ons wereldwijd bekende sierteeltcentrum. 'Dat het bestaat, in onze gemeente'.

Ik begrijp maar al te goed dat het onze burgemeester 'om een greep' uit het geheel gaat. Dat ze niet álle bijzondere en succesvolle initiatieven kon en kan benoemen. Maar Boskoop heeft veel méér te bieden dan alleen de traditie van het carnaval vieren. Ik wilde het gewoon maar weer eens onder de aandacht brengen. Dat onze gemeenschap floreert. Dat het goed toeven is in Boskoop. Maar ook: dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. Ook dát bestaat, in ons dorp.
En daar is de Dorpsraad zich goed van bewust. We blijven werken aan al die verbeteringen. En doen dat graag met ú. Want sámen méér voor elkáár! Dat zoiets bestaat... in onze gemeente! Blijf ons volgen: www.dorpsraad.boskoop.nl

Meer berichten