''Het is een blijk van waardering," sprak de wethouder, die zelf de taart aansneed. "Dat de buurtbus kan rijden, is dankzij jullie."
''Het is een blijk van waardering," sprak de wethouder, die zelf de taart aansneed. "Dat de buurtbus kan rijden, is dankzij jullie." (Foto: Morvenna Goudkade )

Taart voor vrijwilligers van Buurtbus

Alweer een maand rijdt de buurtbus door Boskoop. Zo'n dertig vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat de bus van maandag tot en met vrijdag bemand is. Afgelopen zaterdag kwamen de chauffeurs bijeen voor overleg en evaluatie. Ook wethouder Kees van Velzen kwam langs, mét een grote taart met de tekst 'Buurtbus Boskoop, veel veilige kilometers'.


''Het is een blijk van waardering," sprak de wethouder, die zelf de taart aansneed. "Dat de buurtbus kan rijden, is dankzij jullie. We hebben het vaak over dingen die niet deugen. Nou, jullie deugen wél."

Wethouder van Velzen was namens de gemeente Alphen aanwezig bij de bijeenkomst. De gemeente is partner van de Stichting Buurtvervoer Boskoop, initiatiefnemer van de buurtbus. Ook wordt samengewerkt met busmaatschappij Arriva en provincie Zuid-Holland.


Tijdens de vergadering van de chauffeurs kwam naar voren dat er nog wel wat verbeterpunten zijn, te beginnen met de bekendheid van de buurtbus zelf. Die laat nog te wensen over. Inmiddels zijn informatiefolders gemaakt, die vanaf nu op allerlei plekken in Boskoop beschikbaar zijn om mee te nemen.

''We gaan de bus flink promoten," beloofde Kees Veenstra, bestuurslid bij Stichting Buurtvervoer Boskoop. "Ook de gemeente gaat daarbij helpen. Overigens hebben we wel gehoord van buurtbusorganisaties in andere gemeenten dat het even duurt voordat je de bus vol hebt. Mensen moeten er aan wennen, het kost tijd."


Een ander punt van aandacht zijn de haltes. Uit de ervaringen van de chauffeurs kwam naar voren dat sommige haltes ongelukkig gelegen zijn. "Sommige liggen op een plek waar je niet zo veilig kunt staan. Ook moeten er haltes bij, bijvoorbeeld aan het Reijerskoop en aan het Rijneveld. We gaan hierover in gesprek met Arriva," concludeerde Kees Veenstra, die aangaf dat de chauffeurs zeer gemotiveerd zijn. "We gaan aan de slag en over een paar maanden weer om de tafel!"

De folder van Buurtbus Boskoop (lijn 728) is vanaf vandaag af te halen bij winkeliers in het centrum van Boskoop, bij zorgcentrum Floravita, bij de bibliotheek en bij de huisartsenposten. In de folder staat de route, dienstregeling
met tijdtabel en algemene informatie over de buurtbus. De buurtbus kost per keer 1,10 euro en in de bus kan gepind worden.

Meer berichten