Geen marsmannen dus, jammer, want we hadden ze anders graag eens aan de stamtafel gehad. Heb je weer eens een ander praatje hè.
Geen marsmannen dus, jammer, want we hadden ze anders graag eens aan de stamtafel gehad. Heb je weer eens een ander praatje hè. (Foto: Karin Wagter)

Groetjes van de Boskopers van de stamtafel

Een rustig verlopen oudejaarsnacht, een volle stamtafel gevuld met oliebollen en veel roddels. De wereld is ermee vervult. En tussen alle roddels moet je uitvogelen wat waarheid of roddel is.


Marsmannetjes

Er werd bijvoorbeeld gezegd dat er marsmannetjes waren gehuisvest in het voormalige gemeentehuis. Er werden groene lichten gesignaleerd en dat licht doorschijnt het hele gebouw. Overdag zie je er niks van, maar in de avond komen ze tot leven. We hebben het in de gaten gehouden, maar geen marsmannetje te zien.
Wel grote groene schijnwerpers en lange palen waar camera's aanhangen. Verteld werd dat de groene schijnwerpers het Raadhuisplein in de gaten houden omdat het gebouw nu ECHT leeg is. Er gaat verbouwd worden en voorlopig worden er geen trouwerijen meer aangenomen, behalve die al gepland staan. Op zich wordt het gebouw wel mooi verlicht. Het lijkt wel een beetje op de avond van de bekendmaking van de prins(en). Toen werd het ook in de schijnwerpers gezet en was het ook een mooi aangezicht. Geen marsmannen dus, jammer, want we hadden ze graag aan de stamtafel gehad. Heb je weer eens een ander praatje hè.


De broer en de stamtafel

Ooit stond de broer van de huidige stamtafel in een andere locatie een meter of 30 verderop. Maar deze moest soms opgeruimd worden omdat er een band kwam optreden ter gelegenheid van een feestje of gewoon zomaar. Later kwam daar ook nog een evenement, genaamd Kroegpop, bij. Dus in de nieuwe locatie werd er een nieuwe stamtafel gemaakt. Een tafel die makkelijk uit elkaar kon om deze op een gemakkelijkere manier te verplaatsen.
Echter vonden wij dat de tafel te vaak verplaatst moest worden om ruimte te maken voor muziek. Eerst was het twee keer per jaar en later vier of zelfs zes keer per jaar. Een makkelijkere tafel, maar evengoed een opgave om te verplaatsen. Het kwam niet altijd uit, en een band op afgesproken datum boeken valt ook niet mee. Dus is het evenement Kroegpop geschrapt en ruimen we nu de tafel alleen nog op wanneer wij er zelf zin en tijd voor hebben.
Hier werd door de stamtafel gasten verschillend op gereageerd, en nu we het over roddelen hebben, flink over geroddeld. In onze beleving moet een evenement niet te vaak voorkomen, want dan kan er beter helemaal geen stamtafel meer zijn. En geen stamtafel betekent geen leuke gesprekken meer.
En wat dan als de marsmannen binnen willen komen? Dan kunnen ze nergens meer zitten, dus we laten hem staan en halen hem alleen maar weg wanneer we daar zin en tijd voor hebben. Bij de overige locaties waar Kroegpop word gehouden staan geen stamtafels. Dus daar ervaren ze het probleem niet. En onder een andere naam gaat daar het evenement gelukkig gewoon door. Voor ons is dat fijn want dan kunnen wij ook eens Gluren bij de Buren.


Caravan te water

Dan die caravan die bij het Paddegat in het water lag. Veel mensen zijn hier langs gereden en hebben deze zien liggen. Met de voorkant in het water, maar geen auto te zien die hem trok. Dan zou de auto toch ook in het water moeten liggen? Zal hij tijdens het rijden zijn losgeraakt en doorgeslipt zijn de sloot in? Er was maar één bandenspoor te zien in het gras. Geen idee hoe, maar dat hij in de sloot lag is een feit.
Het zal je caravan maar zijn.

Meer berichten