Foto: Helga Boudestein

Het mooie 'Boskoop-Oost'!

Column door Ria de Groot

Afgelopen vrijdag stapte ik op de buurtbus. De Dorpsraad heeft aan de wieg gestaan van de buurtbus, die sinds enkele weken door Boskoops dreven haar weg vindt. Ondergetekende en secretaris Jacques Booij reden mee met een van de vrijwillige chauffeurs. Voor slechts negen-en-vijftig eurocent per persoon, een uur lang. Een enerverende rit, kan ik u zeggen. De buurtbus meandert door ons mooie dorp en stopt volgens een vaste dienstregeling op belangrijke locaties. Een groot deel rijdt de bus ook door het oostelijke deel van Boskoop. Geïnteresseerd en nieuwsgierig bekeek ik, vanachter de ramen van de bus, de locaties 'over de brug'.

En kon ik voor mij zelf vaststellen hoe bijzonder dit gedeelte van ons dorp eigenlijk is, met al haar specifieke eigenschappen. Zo las ik afgelopen weekend een ingezonden artikel in het AD over de zo kenmerkende 'houtsingels'. De schrijver, een landschapsarchitect, toont zich bezorgd over het langzamerhand verdwijnen van deze, zo karakteristieke natuurlijke erfafscheidingen.


Wordt deze zorg breed gedeeld? Vraag ik mij dan af. Verder kon ik, tijdens de rit, constateren dat het winkelaanbod aan de Goudse Rijweg wel erg 'karig' geworden is. Is daar een oplossing voor? Rijdend langs de oude tuinbouwschool dacht ik aan de plannen om op die locatie een, aan de omgeving aangepast, bijzonder woningbouwproject te realiseren.

Kortom, mijn hoofd liep over van gedachten; ik werd enthousiast en mijn enthousiasme wil ik graag aan anderen overbrengen. Alle 'hands aan dek' om die zo specifieke aspecten van Boskoop-over-de-brug te bewaren! Laten we er voor gaan, laten we erover discussiëren, laten we plannen maken! Laten we dat sámen doen. U kent onze slogan: 'Samen méér voor elkáár'. De Dorpsraad zet zich ervoor in, maar kan en wil dit alleen samen met u doen. Kijk op onze site voor meer informatie: www.dorpsraad.boskoop.nl


Ria de Groot

Voorzitter Dorpsraad Boskoop

Meer berichten