Bij voetbalvereniging Floreant is afgelopen zaterdag de nieuwe keuken en kantine ingewijd. Leden van Rotaryclub Boskoop, waaronder voorzitter Coos Rijsdijk (mi) waren hierbij aanwezig. Kantinebeheerder Judith van Jaarsveld (re) liet weten blij en trots te zijn.
Bij voetbalvereniging Floreant is afgelopen zaterdag de nieuwe keuken en kantine ingewijd. Leden van Rotaryclub Boskoop, waaronder voorzitter Coos Rijsdijk (mi) waren hierbij aanwezig. Kantinebeheerder Judith van Jaarsveld (re) liet weten blij en trots te zijn. (Foto: Morvenna Goudkade))

Judith is blij met nieuwe voetbalkeuken

De frituur draaide op halve kracht en de bakplaat lag er helemaal uit. Bij voetbalclub Floreant was de keuken hard aan vervanging toe. De kantine zelf was ook niet gezellig, met allemaal oude spullen. Maar dat is voorbij. Er is een nieuwe keuken en de kantine is opgeknapt. Afgelopen zaterdag bij de nieuwjaarsreceptie kon iedereen het bewonderen. De nieuwe keuken en kantine werden toen ingewijd. Leden van Rotaryclub Boskoop, waaronder voorzitter Coos Rijsdijk (midden) waren hierbij aanwezig. Kantinebeheerder Judith van Jaarsveld (rechts) liet weten blij en trots te zijn.

Een delegatie van Rotaryclub Boskoop was erbij om de nieuwe keuken feestelijk in te wijden. De rotary besloot eerder om de jaarlijkse Kom over de Brug inzamelingsactie te houden ten behoeve van de kantine van Floreant. "Er is bijna achtduizend euro ingezameld voor het goede doel, een nieuwe keuken," zegt Rotaryvoorzitter Coos Rijsdijk. "Een mooi resultaat." Dat vindt ook Judith van Jaarsveld, vrijwillig kantinebeheerder bij de voetbalclub. "We zijn er heel blij mee. Bij de receptie gaan we de nieuwe frituur meteen uittesten, met een heleboel bitterballen."

De afgelopen weken zijn vrijwilligers druk bezig geweest om de kantine een make-over te geven. "Drie weken lang is hier met tien man hard gewerkt.," vertelt Judith ."We hebben alles geverfd en er zijn leuke nieuwe meubels van steigerhout gekomen. " Ze is blij met de hulp van sponsoren. ,,We hebben alles aangeboden gekregen, zo is alle verf gesponsord."

Coos Rijsdijk is vol lof over het resultaat. "Wij hebben wat kapitaal geleverd, maar dat weegt niet op tegen het menselijk kapitaal. Al die uren die de vrijwilligers erin gestoken hebben." Kantinebeheerder Judith was zelf ook wekenlang in touw. "Waarom ik dit allemaal doe? Uit liefde voor de club. We hebben het met elkaar gedaan. Ik ben heel trots op het resultaat."

De receptiegasten zijn het daarmee eens. Bart van Herk, Frank de Bruyn en Bruce Tol. komen gezellig nieuwjaar wensen en zijn heel positief over de make-over. "Boven verwachting," vindt Frank. "Resultaat is super, veel gezelliger zo."

Clubicoon 'opa' Cees Wognum heeft, net als zoon Peter, een groot aandeel gehad in de nieuwe kantine. "Meubels maken, verven. Ja, we zijn de hele kerstvakantie hier geweest. Als het maar gezellig is, dan is het leuk."

Intussen worden in de nieuwe keuken door Judith de eerste bitterballen bereid, onder toeziend oog van de Rotaryleden en clubcoryfee Paul Miltenburg. Vaste kantinevrijwilliger Robert van Bemmel heeft de keuken ook al bewonderd. "Allemaal nieuwe apparatuur, dat is fijn, want de helft lag eruit."

De voetbalclub wil de kantine niet alleen gezelliger, maar ook gezonder maken. Een heel geleidelijk proces. "Ovenfrites zetten we voorlopig niet op de kaart," zegt Judith. "Daar is nog geen animo voor. De hamburgers worden wel gezonder, die gaan voortaan op de grill."

Meer berichten