Fred Noorlander, Cokky Koetsier en Jos Timmermans (v.l.n.r.) organiseren nieuwe inloopcafés voor veertigplussers in Grandcafé De Hoek. De inloopcafés zijn voor mensen die nieuwe vrienden willen maken. Veertigplussers zijn de doelgroep, mensen met of zonder partner.
Fred Noorlander, Cokky Koetsier en Jos Timmermans (v.l.n.r.) organiseren nieuwe inloopcafés voor veertigplussers in Grandcafé De Hoek. De inloopcafés zijn voor mensen die nieuwe vrienden willen maken. Veertigplussers zijn de doelgroep, mensen met of zonder partner. (Foto: Morvenna Goudkade)

Nieuwe vrienden maken met Cokky

"Vorig jaar zijn we begonnen met meet & greets voor alleengaanden in Hazerswoude-Dorp," vertelt Jos Timmermans, oprichter van Actief Rijnwoude. "Daar kwamen vooral senioren op af, zeventigplussers. We hoorden toen van jongere mensen dat die het ook leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dan wel leeftijdsgenoten." Cokky Koetsier, al een tijdje vrijwilliger bij Actief Rijnwoude, bood aan om de inloopcafés voor veertigplussers te organiseren.

"Ik vind het zelf ook leuk om iets met mensen van mijn eigen generatie te doen," zegt Cokky. "We organiseren elke derde zondag van de maand een middag bij Grandcafé De Hoek. Op een leuke en ongedwongen manier mensen ontmoeten."

Jos legt uit dat de bijeenkomsten bedoeld zijn voor alleengaanden. "Dat is niet hetzelfde als alleenstaanden. Je kunt single zijn of een partner hebben, maar als je alleen komt, sta je meer open voor nieuwe mensen. Verder gaat het om gezelligheid en vriendschappelijk contact, het is dus geen datingclub."

De ontmoetingsmiddagen vinden allemaal plaats bij Grandcafé De Hoek. "Een bewuste keuze gezien de centrale ligging," zegt Jos. "De inloopcafés zijn bedoeld voor mensen uit 'groot Alphen'. Bovendien kennen veel mensen de locatie al van muziekevenementen, politieke cafés en de Alphense Talkshow."


Fred Noorlander van Grandcafé De Hoek belooft alvast het nodige entertainment bij het eerste inloopcafé op 21 januari. "Ik heb popmuzikant Arjen van den Bosch, van de band Rampscenario, gevraagd om te zorgen voor livemuziek. Hij komt met een paar vrienden spelen, top 2000 muziek." Het wordt geen saaie, stijve bedoening, verzekert de horecaman, die toezegt ook een korte interactieve popquiz te zullen organiseren. "Muziek verbindt, zorgt meteen voor een gezellige sfeer."

"Bij de popquiz moet in teams worden gewerkt, dus de mensen zijn meteen met elkaar bezig. En verder, als ze willen dansen, ook prima." Cokky legt uit dat bezoekers zelf mee kunnen denken over het vervolgprogramma. Ook kunnen mensen die dat leuk vinden, meehelpen met de organisatie. "Er is van alles mogelijk. Ik heb er heel veel zin in."


De 'liever samen' inloopcafés zijn op elke derde zondag van de maand, van 15.00 tot 17.00 uur in Grandcafé De Hoek, Zijde 175 in Boskoop. Het eerste inloopcafé wordt gehouden op zondag 21 januari. Veertigplussers zijn de doelgroep, mensen met of zonder partner. Entree is gratis, drankjes voor eigen rekening. Aanmelden is niet nodig.

Meer info: liever-samen-dan-alleen@hotmail.com of 06-2332 8302.

 

Meer berichten