Johan van der Wilt, Dini van der Wilt, Marian Wagensveld en Ed de Dood (v.l.n.r.) organiseren op zaterdag 13 januari het nieuwe kroegenfeest Gluren bij de Buren. Feestcafé De Landhut, Lion d'Or en Café Gouwezicht openen dan de deuren voor een gezellige kroegentocht.
Johan van der Wilt, Dini van der Wilt, Marian Wagensveld en Ed de Dood (v.l.n.r.) organiseren op zaterdag 13 januari het nieuwe kroegenfeest Gluren bij de Buren. Feestcafé De Landhut, Lion d'Or en Café Gouwezicht openen dan de deuren voor een gezellige kroegentocht. (Foto: Morvenna Goudkade)

Meezingen bij kroegenfeest

Drie Boskoopse kroegen, livemuziek en gezelligheid. Dat zijn de ingrediënten van de vernieuwde Kroegpop. Onder de naam 'Gluren bij de Buren' wordt op 13 januari het nieuwe seizoen afgetrapt. Feestcafé De Landhut, Lion d'Or en Café Gouwezicht openen dan de deuren voor een gezellige kroegentocht.

De drie horecazaken hebben de krachten gebundeld, nadat 't Koffiehuis aangaf liever een eigen koers te varen. "We vonden het leuk om er ook een andere naam aan te geven," vertelt Marian Wagensveld, van De Landhut. "We zitten allemaal op een steenworp afstand van elkaar, zijn zo'n beetje buren. We hebben allemaal onze vaste gasten, die tijdens de kroegentocht ook even bij de buren binnenlopen, Gluren bij de Buren dus."

De eerste editie van het vernieuwde kroegenfeestje heeft niet echt een thema, maar staat wel in het teken van Nederlandstalige muziek. "We hebben allemaal een Nederlands zingende artiest geboekt, dat geeft altijd een gemoedelijke sfeer," zegt Ed de Dood van Lion d'Or. Zelf heeft Ed op 13 januari in zijn café optredens van René van Duijn.

In Gouwezicht komt Ronald Reinhard. "Hij zingt alles van Hazes, een echte sfeermaker. Lekker meezingen dus," vertelt Johan van der Wilt. Hij is samen met echtgenote Dini de huidige eigenaar van Café Gouwezicht. Marian en echtgenoot Peter van De Landhut kozen voor zangeres Bertha Verbeek. Zij is afkomstig uit Gouda en deed eerder mee aan het programma X-Factor.

Het kroegfeestje met muzikale optredens is gratis toegankelijk. "We verwachten dat onze vaste gasten hier weer massaal op af komen," zegt Marian. "En die gaan dan gezellig overal even langs. Het publiek is heel gemêleerd, van achttien tot en met vijfenzestig jaar, zeg maar."

Johan en Dini vertellen dat ze tegenwoordig ook meer ouder publiek in de zaak krijgen. "Jong en oud zit door elkaar, heel gezellig."

Het sociale element is heel belangrijk bij het kroegenfeestje, stelt Ed. Hij constateert dat er een soort reünie sfeertje is ontstaan. "Alle klanten van vroeger komen ook, mensen ontmoeten elkaar. Het is echt een avondje uit, mensen regelen er oppas voor."

De gasten komen niet alleen uit Boskoop, maar uit de hele regio weet Marian. "Ook uit Hazerswoude, Benthuizen, Waddinxveen en Reeuwijk komen er bezoekers. Mensen appen elkaar, waar zit jij nu?"

De drie deelnemende kroegen zien dat hun gasten gezellig met elkaar uitwisselen. Wel is het zo dat mensen vaak afsluiten in hun 'eigen' kroegje. "Tot half twee kun je kiezen waar je de laatste ronde wilt doorbrengen. Daarna doen we de deuren dicht en gaan als besloten feestjes nog even door."

Meer berichten