Foto: Helga Boudestein

Wat brengt nieuwe jaar ons?

Dat is de vraag die de legendarische conferencier Wim Kan ooit stelde in 1976, tijdens een van zijn vermaarde oudejaarsconferences. Ik vind dit wel een toepasselijke titel voor mijn laatste column voor 2017, in deze krant. Terugblikkend op het afgelopen jaar kan ik gelukkig stellen, dat het voor de Dorpsraad beslist een goed jaar was. Onze aandacht richtte zich op velerlei onderwerpen, ons dorp aangaande. Ik noem het behoud van het oude Gemeentehuis. In 2018 zal worden gestart met de renovatie en verbouwing van dit monumentale gebouw. Hopelijk zal er dan tijdens de decembermaand in 2018 gewoon weer een sfeervol verlichte kerstboom op het raadhuisplein staan. Ik schreef u eerder over de dorpsvisie, die de Dorpsraad bezig is samen te stellen. Een 'geschreven blik' in de nabije- en iets verdere toekomst van en voor de inwoners van Boskoop. Na voltooiing zal dit rapport worden aangeboden aan het gemeentebestuur.


'Mét elkaar voor levendig en leefbaar Boskoop'


Maar vóór het zover is vragen wij uw mening, wensen wij úw inbreng. "Mét elkaar" voor een levendig en leefbaar Boskoop: dát is de bedoeling. De inwoners van het centrum hebben hun zegje al kunnen doen, tijdens de informatieavond, afgelopen november. Eind januari zijn de inwoners van Boskoop-oost aan de beurt. Zij ontvangen binnenkort een persoonlijke uitnodiging. In februari volgt dan de avond voor de inwoners van Boskoop-west. Ik weet wel waar we in het nieuwe jaar naar toe gaan: gewoon de goede kant op. Nog even terug naar Wim Kan. Ook zijn conference "Waardig over de drempel" is befaamd.

Met die tekst sluit ik mijn verhaal graag af. Ook al van toepassing op de Dorpsraad. Het jaar 2017 "was me het jaartje wel'. Op naar een veelbelovend 2018!
Gaat u met me mee?


www.dorpsraad.boskoop.nl

Meer berichten