Cappuccino drinkers van het eerste uur, Jos en Bert, hebben hun ijskrabber al in bezit. Nu alleen nog wachten op bevroren ramen, dan kan Jos gaan krabben. FOTO: Debbie de Geus
Cappuccino drinkers van het eerste uur, Jos en Bert, hebben hun ijskrabber al in bezit. Nu alleen nog wachten op bevroren ramen, dan kan Jos gaan krabben. FOTO: Debbie de Geus

Groetjes van de Boskopers van de Stamtafel

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Kerststress, boodschappen doen, twee vrije weken, alleen de kerst doorbrengen, saaie rotdagen, gezellig met familie of vrienden. Zomaar wat uitspraken die afgelopen week voorbij kwamen door stamtafel gasten. Voor de één gezelligheid, voor de ander blij als ze voorbij zijn.

Ook het carillon op het Raadhuisplein pingelt er rustig op los. De sinterklaasmelodieën zijn verruild voor heuse kerstmelodieën. Al is dit bij navraag niemand opgevallen, maar ook het carillon gaat met zijn jaargetijde mee.

Er is geen goed woord gehoord over de manier van strooien tijdens de gladheid van vorige week. Iedereen wist wel een straat, rotonde of fietspad te noemen waar geen korrel zout op gestrooid werd. Hoek Parklaan-Zijde moet een regelrechte ramp geweest zijn, waar de fietsers en voetgangers met hordes doorheen gegleden zijn.

De één kwam binnen met een dikke hand, (maar liefs drie keer gevallen op weg naar huis), de ander met zere ribben, (met fiets en al onderuit), en nog één met schaafwonden aan haar been (met de scooter onderuit).

Het is te gek voor woorden dat er met gladheid zo slecht word gestrooid. Gemeente Alphen aan den Rijn had al niet echt een goeie naam, maar deze is afgelopen week zeer zeker niet beter geworden. Laten we maar hopen dat bij de volgende gladheid de fietspaden en wegen wel worden gestrooid want we willen geen ongelukken, geen (gladde) praatjes meer, want dat is alleen maar nog meer ZOUT op de wond. Dat zout kunnen ze beter voor de wegen bewaren.

Het afsteken van vuurwerk is veel in de media. Hier in Boskoop zijn de meningen verdeeld, de één wil gewoon knallen waar hij wil, en voor de ander mag het wel op een daarvoor bestemde plek. De gemeente heeft in ieder geval laten weten dat je je vuurwerk wel moet opruimen.

Dus hebben ze vuurwerkafvalzakken bij iedereen in de brievenbus gestopt. Waarom het ene huis dan één zak en het andere huis vier (!) zakken krijgt geleverd, is een raadsel. Of ze hadden er veel over, of ze verdenken sommige mensen ervan veel vuurwerk af te gaan steken? Nou dan weet je gelijk je plek. Opruimen dus!


Aan het strooibeleid kunnen wij niks doen, maar het goed krabben van je autoruiten wel! Dus als bedankje, voor onze trouwe stamtafelgasten, delen wij een klein presentje uit voor de koude maanden. Een heuse ijskrabber en nog biologisch afbreekbaar ook.

Alleen vragen we wel af waarom mensen die geen auto hebben de meeste moeite doen om aan een ijskrabber te komen. Het zal de kerststress wel wezen.

Meer berichten