Vertegenwoordiger v Tiny Cok, Gerrie Hooftman, Mary v Leeuwen, Kees Borst, Arja de Jong, Rosemarie de Heij, Jan v Dijk. FOTO: Rien de Wit
Vertegenwoordiger v Tiny Cok, Gerrie Hooftman, Mary v Leeuwen, Kees Borst, Arja de Jong, Rosemarie de Heij, Jan v Dijk. FOTO: Rien de Wit (Foto: Rien de Wit, Boskoop creatief, )

Zeven winnaars gehuldigd van tentoonstelling Creatief Boskoop

De prijsuitreiking van de jaarlijkse wedstrijdtentoonstelling 'Creatief Boskoop' werd zaterdagochtend 16 december, voor de laatste maal in de locatie van de bibliotheek aan de Babsloot, letterlijk ingeluid door een spontaan bezoekende kerstman met koperen bel.

Boskoop - Voorzitter Boskoop Creatief, Hellen Snoek, liet de in grote getallen gekomen aanwezigen, niet lang in spanning wachten en startte met de bekendmaking van de winnaars van de juryprijs. Jurylid Charissa Bontje (voormalig tweevoudig winnaar van deze jaarlijkse tentoonstelling en semiprofessioneel vrijgevestigd kunstenaar), lichte de overweging van de jury toe.


De winnaars van de juryprijs in de categorie platte vlak: Rosemarie de Heij (eerste prijs), Jan van Dijk (tweede) en Arja de Jong (derde) werden geroemd om hun kleurgebruik, compositie en/of uitwerking.

In de categorie driedimensionaal, dit maal voor het eerste jaar als aparte categorie benoemd, gejureerd en uitgereikt: Kees Borst, met een in oorspronkelijk ontwerp bakelieten klok, deskundig uitgevoerd in keramiek. Zijn naam prijkt nu als eerste op de door keramist/beeldhoudster Els de Jong ontworpen en uitgevoerde wisseltrofee voor 3D-werk.
De publieksprijs kende ditmaal vier prijswinnaars: Rosemarie de Heij wist ook nog eens de tweede prijs te behalen. Mary van Leeuwen won met de meeste stemmen de publieksprijs. Gerrie Hooftman werd derde en Tiny Cok werd vierde.

Alle prijswinnaars werden beloond met kleurrijke bossen bloemen, een aangeklede cadeaubon van een in de gemeente gevestigde hobbywinkel. De eerste prijs winnaars mogen een jaar lang de wisseltrofee met daarin hun naam gegraveerd, op een prominente plek in hun huis zetten. In 2018 volgt een gezamenlijke winnaarstentoonstelling.

Ook in 2018 organiseert Boskoop Creatief weer een grote diversiteit aan cursussen voor kunst- en cultuurliefhebbers. Het nieuwe voorjaarsseizoen gaat de derde week van januari van start. Het inschrijven is begonnen. Kijk op www.boskoopcreatief.nl of bel 06-22479843.

Meer berichten