Hét gespreksonderwerp van de stamtafel in Benthuizen: de grote kerstboom in het winkelcentrum. Wie heeft de boom neergezet en wat heeft het gekost?
Hét gespreksonderwerp van de stamtafel in Benthuizen: de grote kerstboom in het winkelcentrum. Wie heeft de boom neergezet en wat heeft het gekost?

Kersttaferelen aan de stamtafel in Benthuizen

"Heb jij die boom al gezien", begint iemand het gesprek aan de stamtafel. Nou op weg naar 'De Tas' Dorpshuis-Eetcafé heb ik zat bomen gezien, maar hoezo?"

Benthuizen - Ik bedoel die kerstboom bij het winkelcentrum grapjas, dat verschrikkelijke grote ding. Ja die heb ik wel gezien, maar wie heeft die neergezet, de winkeliers? Nee hoor, zegt een betweter aan de andere kant van de stamtafel, ik heb gehoord dat de gemeente Alphen dat heeft gedaan. Wat kost dat allemaal niet. Met een aantal ambtenaren de boom neerzetten, straks weer weghalen, stuk beton met standaard huren en de boom zelf natuurlijk.

Nou als ze hem laten staan tot oud en nieuw dan hoeven ze hem niet meer weg te halen, dat ligt ie zo op de brandstapel lacht er eentje. Dat zou wel een goed fikkie geven. Dat geld hadden ze beter voor andere doeleinde kunnen gebruiken, bijvoorbeeld een hangplek voor de jeugd creëren, ben jij die ook gelijk kwijt bij het winkelcentrum. Tijd om als pachter in te springen. "Kom op, doet de gemeente eindelijk iets voor de gemeenschap, is het weer niet goed."

Toch vind ik het een onding, veel te groot, kon best wat kleiner. En die verlichting is helemaal een aanfluiting, hebben ze er zeker gewoon ingegooid. Het geld kon wel beter besteed worden.

Kijk eens naar sporthal 'de Hil'. "Ze zijn aan het verbouwen, maar volgens mij is het meer afbreken," zegt een vaste gebruiker van de Hil. Ziet er niet meer uit, het is eigenlijk een super lelijk gebouw. Daar is iedereen het wel mee eens, hadden ze nooit moeten bouwen. Er worden betere oplossingen voor de sportzaal aangedragen, maar wie gaat dat betalen? Daar hadden ze geen antwoord op. Zoiets als in Zwammerdam zou toch het beste zijn, nieuwbouw en alles onder één dak inclusief het Dorpshuis wordt er geopperd. Opnieuw tijd om in te springen. Terwijl ik de drankjes uitserveer: "die boom he, vind ik best mooi." Het gesprek krijgt gelukkig een andere wending.

Meer berichten