Logo gouwekoerier.nl


Clementine Lourier van Hazerwoudse Boys is de regiowinnaar voor Clubheld van het jaar. Ze zit bij de vijftien finalisten van Nederland, maar keert helaas niet terug met de hoofdprijs voor haar vereniging.
Clementine Lourier van Hazerwoudse Boys is de regiowinnaar voor Clubheld van het jaar. Ze zit bij de vijftien finalisten van Nederland, maar keert helaas niet terug met de hoofdprijs voor haar vereniging.

Clementine in race voor Clubheld van het jaar

Na de 396 stemmen in de voorronde én de verkiezing tot regiowinnaar, was Clementine Lourier aan zet in de race voor de titel 'Clubheld van het jaar'. Bij winst zou ze terug komen met 10.000 euro voor de Hazerswoudse Boys.

Dit geld kan de voetbalvereniging goed gebruiken. Zo moet er onder andere een nieuwe grasmaaier aangeschaft worden.

Clementine Lourier had een week de tijd om een filmpje in elkaar te draaien. Dinsdagavond 21 november mocht ze zich samen met de vijftien andere regiowinnaars 'verdedigen' bij de landelijke verkiezing. Ze mocht twintig mensen meenemen en zo vertrokken ze met de bus naar Zeist. Daar werden ze ontvangen op de KNVB Campus. Na een kop koffie of thee begon om acht uur 's avonds de landelijke verkiezing.


Presentator en journalist Sjoerd Mossou noemde de vijftien finalisten bij voorbaat 'allemaal winnaars'. En dat is Clementine voor de vereniging, maar ook voor haar school (het Groene Hart Rijnwoude) zeker. Uit 8000 genomineerden en met meer dan 100.000 stemmen totaal, is het al een prestatie op zich om te eindigen bij de laatste vijftien. Nadat de jury, bestaande uit Paul van den Bosch (hoofdredacteur AD), Cees Juffermans en Erben Wennemars, was voorgesteld werden de finalisten door middel van een filmpje gepresenteerd.


Daarna was het de jury die de finalisten met kritische vragen onder vuur nam om zich vervolgens terug te trekken. Het publiek werd vermaakt met een ronde 'petje op, petje af'. Bij terugkomst gaf de jury aan dat het een zware beslissing was, maar dat ze er uit waren en de winnaar was... helaas NIET Clementine. Ze ging overigens wel met een mooie cheque naar huis: een minicruise voor twee personen naar het Engelse York.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox