Logo gouwekoerier.nl


Het saaie hek tegenover het gemeentehuis wordt met graffiti opgeleukt en is fijn voor het oog. Wat gaat daar komen? Foto's: Debbie de Geus
Het saaie hek tegenover het gemeentehuis wordt met graffiti opgeleukt en is fijn voor het oog. Wat gaat daar komen? Foto's: Debbie de Geus (Foto: Debbie de Geus)

Met de groetjes van de Stamtafel

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Mysterieuze dingen gebeuren er in Boskoop. En als je denkt een spoor gevonden te hebben blijkt het naar heel iets anders te leiden. Bij het Julianaplein hangt ineens een bord aan een schutting. Een tekst met naam en geboortedatum gemaakt van bierdopjes. Wie heeft het gemaakt, waarom hangt het daar? Ook op Facebook word er over gediscussieerd.


Tegelijkertijd vinden we sporen van hoefijzers op de trottoirs in Boskoop. Misschien als we dit spoor volgen komen we ook bij de maker van het bord? Maar al gauw blijkt dat dit leidt naar het Sinterklaashuis in het centrum. Daar is het overigens een dolle boel! Veel vrolijke kindertjes die het spoor ook gevolgd hebben, zijn gezellig spelletjes aan het doen met de zwarte Pieten. Een leuk initiatief, en je zou willen dat je weer kind was.

Maar dit verklaart dus niet de maker van het bierdoppenbord. De gehele week zijn wij aan het bedenken wie dit bord nu toch heeft gemaakt...


In diezelfde tijd word het bouwhek tegenover het gemeentehuis opgefleurd met graffiti. Daar waar eerst de garage van Van Helden stond staat nu een houten afzetting. Conclusie werd getrokken dat het een fraaie tekening is geworden. Zo'n saai hek wordt op deze manier opgeleukt en is fijn voor het oog. Wat gaat daar nou allemaal gebeuren achter dat hek en het witte pand ernaast, wat komt daar nou in?


Bij navraag blijkt dat er vijf zelfstandige woningen komen in het witte pand en acht appartementen in een nieuw te bouwen pand op de plek bij van Helden. Het duurt nog wel even voor alles in gang is gezet, maar uiteindelijk gaat het vast iets moois worden. Tot die tijd een mooi gekleurde afzetting die het dagelijkse file rijden op de Zijde iets opvrolijkt.


Niet dat je nou echt vrolijk kan worden van die file, bijna elke tien minuten staat het verkeer vast. Is het niet voor de schepen die voorrang hebben, dan wel voor de voetgangers die mogen oversteken bij de stoplichten. En dan hebben we het nog niet eens over de andere kant. Want daar hebben de treinen voorrang. Of het nu spits uur is of niet. Vast staan op de Zijde wordt tegenwoordig ingecalculeerd. Moet je over een kwartier ergens zijn, dan moet je gewoon een half uur van te voren vertrekken.


En om het allemaal wat gezelliger te maken hebben ze weer werkzaamheden bedacht aan de hefbrug. Van 27 november tot 1 december worden er vier extra afsluitbomen geplaatst. Ach, die tien minuten extra wachttijd die ze aangeven kan dan ook nog wel bij dat halfuur eerder vertrekken. Maar als je vanuit Alphen komt dan moet je zeker wel met dat half uur vertraging rekening houden. Want Boskoop uit komen is een sport, maar Boskoop inkomen een drama. 

Vrijdagmiddag, de stamtafel loopt vol, er wordt gefluisterd... De maker van het bierdoppenbord is binnen gekomen...

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox