Logo gouwekoerier.nl


Klaas Smid, Tess van der Zet en Kieran Wych (v.l.n.r.) zijn op zondag 10 december bij het 'Samen op weg naar Kerst' concert van Die Gouwe Sanghers in Flora Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade
Klaas Smid, Tess van der Zet en Kieran Wych (v.l.n.r.) zijn op zondag 10 december bij het 'Samen op weg naar Kerst' concert van Die Gouwe Sanghers in Flora Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Tess en Kieran bij regiomannenkoor

Dat Die Gouwe Sanghers (DGS) hun publiek graag verrassen met bijzondere projecten is inmiddels bekend. Hun swingende optreden met salsaband Las Tapas was een groot succes. Op zondag 10 december geeft het regiomannenkoor een kerstconcert, ditmaal in de sfeer van Frank Sinatra en Doris Day. Speciale gasten: Tess en Kieran.

We kennen haar van Tess et les Moutons, als zangeres van Franse chansons, maar Tess van der Zwet houdt ook van lekker croonen en jazzy nummers. Samen met haar Australische vriend Kieran Wych zingt ze graag nummers van Frank Sinatra, Chet Baker en andere Amerikaanse artiesten. Klaas Smid, voorzitter van Die Gouwe Sanghers, nodigde het stel uit voor het jaarlijkse kerstconcert. "Ik had heel goede berichten gehoord over Tess en heb contact met haar opgenomen. Als DGS zoeken we graag de uitdaging op, spannende combinaties die je niet zou verwachten."

Tess (27) was meteen enthousiast. "Ik ben heel erg van de mannenkoren, al die warme diepe stemmen, dat komt echt binnen. Erg leuk om samen een kerstconcert te geven."

Haar vriend is een echte Sinatra-fan. "Toen ik een jaar of dertien was heb ik Frank Sinatra ontdekt," zegt Kieran (23). "Ik vond het enorm entertaining. Ik zing zijn nummers heel graag." De jonge Australiër komt uit Perth, in West-Australië. Zijn vriendin groeide op in Boskoop. Zingen doen ze allebei vanaf jonge leeftijd. Tess zong als kleuter al popliedjes mee en bleef zingen tot de dag van vandaag. "Het is een uit de hand gelopen hobby," bevestigt de zangeres, die ook werkzaam is in PR.

Het kerstconcert is een matineeprogramma in Flora Boskoop. "Veel lichte, gezellige nummers komen voorbij," zegt Klaas Smid. "Beetje in stijl van de Ratpack in New York in de jaren zestig. De theaterzaal wordt ook in die sfeer ingericht. In cabaretvorm met ronde tafels, waaraan bediend kan worden."


Tijdens het concert komen bekende Amerikaanse kerstnummers voorbij, klassiekers zoals I'm dreaming of a white Christmas en Winter Wonderland. Daarnaast zijn er veel bekende internationale nummers, zoals van Yves Montand, maar ook van Wim Sonneveld. Naast de individuele programma's van Tess en Kieran en van Die Gouwe Sanghers, zullen zij ook een aantal gezamenlijke werken zingen. Muzikale begeleiding is er van pianist Guillaume Marcenac.

"Het wordt een concert met een gevarieerd muzikaal programma, echt entertainment," belooft Klaas. "De gezellige clubsfeer doet de rest."

Het 'Samen op weg naar Kerst' concert vindt plaats op zondag 10 december in Flora Boskoop, van 15.00 tot 17.30 uur. Zaal is open vanaf 14.30 uur. Tickets via Roos eten & drinken en Die Gouwe Sangers.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox