Logo gouwekoerier.nl


Op 25 november is er een Open Huis. In het voormalige schoolgebouw zijn drie kluswoningen beschikbaar voor statushouders.
Op 25 november is er een Open Huis. In het voormalige schoolgebouw zijn drie kluswoningen beschikbaar voor statushouders.

Open Huis: kluswoningen voor statushouders in Boskoop

Zaterdag 25 november van 13:00 tot 15:00 uur is er een Open Huis in het voormalig schoolgebouw aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop. Voor dit gebouw zijn drie kluswoningen beschikbaar voor statushouders die ouder zijn dan 21 jaar. Een kluswoning is een stukje van het schoolgebouw dat door de statushouder zelf wordt verbouwd tot eigen huis.

Het project is een initiatief van Stichting Fundering, een maatschappelijke stichting die kluswoningen beschikbaar stelt voor groepen die lastig toegang hebben tot een koopwoning, zoals statushouders.


Eerst huren, dan kopen

De statushouders huren de woning eerst van Fundering voor een sociale huurprijs. Zodra ze een permanente verblijfstatus en voldoende inkomen hebben, kunnen zij de woning kopen. Voor de verbouwing van kluskavel tot volwaardige woning stelt Fundering een klusbudget ter beschikking. Daarnaast is er advies en begeleiding vanuit de stichting, die onafhankelijk van de overheid en zonder subsidie opereert. Doel is dat de statushouders door het klussen aan hun 'eigen' woning sneller integreren, waardoor de stap naar werk en een succesvolle toekomst ook sneller zijn gezet.

Het project bestaat in totaal uit zes kluswoningen. De overige drie kluswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht door het bedrijf Steenvlinder waarmee Fundering samenwerkt. Het schoolgebouw wordt eerst klusrijp gemaakt, zodat de klussers zonder problemen kunnen starten in hun kavel. Naar verwachting kunnen de deelnemers in september 2018 beginnen met bouwen.

Maarten van Oosterom, projectcoördinator van Fundering: "We hebben al veel enthousiaste reacties gehad op het concept. En we zijn actief op zoek naar ondernemende statushouders uit de gemeente Alphen en omgeving, die de kans willen grijpen in een eigen woning te willen investeren zonder direct een hypotheek nodig te hebben."

Kom kijken!

Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in het project van Fundering? Kom dan naar het Open Huis op zaterdag 25 november tussen 13:00 en 15:00 uur aan de Wilhelminalaan 7 in Boskoop. Tijdens het Open Huis zijn medewerkers van Fundering aanwezig. Zij kunnen je precies vertellen hoe het proces straks gaat werken en voor wie het geschikt is.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox