Logo gouwekoerier.nl


Perry van Eijk, Nard van Ooi en Tony van Ooi (van voor naar achter) in actie op de driving range van Golfbaan Bentwoud. De jonge kwekers slaan een balletje tijdens de Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij. FOTO: Morvenna Goudkade
Perry van Eijk, Nard van Ooi en Tony van Ooi (van voor naar achter) in actie op de driving range van Golfbaan Bentwoud. De jonge kwekers slaan een balletje tijdens de Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Greenport Boskoop op de green

Op de eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij zijn kwekers uit de Greenport Boskoop goed vertegenwoordigd. Er worden diverse wedstrijden gespeeld onder ideale weersomstandigheden. Ook is er een clinic voor startende golfers, waaronder leden van de Green Finger Boys, het netwerkclubje van jonge kwekers.

Lekker ballen slaan op de driving range. Jonge kwekers Perry van Eijk en broers Nard en Tony van Ooi hebben er zin in. Ze doen mee aan de clinic tijdens de Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij op vrijdag 17 november. Nard (23) heeft nog geen enkele golfervaring, maar vindt het nu al leuk. Tony (26) en Perry (29) hebben al wel eerder gespeeld. "Ik ben vroeger regelmatig met een vriend meegegaan," vertelt Tony. Perry deed al eens een clinic. De kwekerszonen, beoogde bedrijfsopvolgers, zijn lid van de Green Finger Boys. Contacten leggen en van elkaar leren is belangrijk, weten de leden.

Ook op de Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij is het ontmoeten van vakgenoten een meerwaarde. Gezellig en informatief, vindt Theo Stolwijk, zelf oud-kweker. "Ik spreek hier veel andere kwekers, ook uit andere greenports (boomkwekerijgebieden, red). Wat doe jij, wat kweek jij, vraag je dan." De Boskoper heeft meegedaan aan de 18 holes wedstrijd. "Wat ik van deze dag vind? Ontzettend leuk, ik ben veel oude bekenden tegengekomen." Theo (75) begon vijftien jaar geleden met golfen. "Ik werd zestig en ging me terugtrekken uit het bedrijf. Ik had opeens heel veel vrije tijd." Hij is trots op kleindochter Amy Stolwijk, die het evenement heeft georganiseerd.

Marshal Eduard de Beer is gastheer en toezichthouder tijdens de boomkwekersgolfdag. In zijn buggy rijdt hij over de greens. "De sfeer is heel positief," vertelt Eduard. "De mensen hebben enorm geluk met het weer. Het zijn vandaag perfecte omstandigheden, veel zon en weinig wind."

Carla Prins-Laban, directeur van Golfbaan Bentwoud, is blij met de belangstelling voor het evenement. "Met 65 deelnemers is dit een zeer geslaagde dag. Het is heel leuk om de boomkwekerij en golfsport op deze manier te combineren." Er komt een vervolg, belooft ze. "Het is nu al een groot succes. Ik heb inmiddels de datum voor de tweede editie vastgesteld: 9 november 2018."

De Green Finger Boys hebben, na afloop van de clinic, wel zin om vaker een balletje te gaan slaan. Nard, grijnzend: "Of ik op les ga? Ik neem het in overweging. Ik zal de tarieven hier eens gaan bekijken, haha." Tony en Perry willen ook wel door. "Wij gaan er ook mee verder. Nu eerst een biertje."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox