Logo gouwekoerier.nl


Onderschrift foto: Kayleigh (met donkere jas) en Megan zijn gek van voetbal en spelen bij Floreant. De zusjes vinden het leuk om samen hun sport te beleven. (Foto: Morvenna Goudkade)
Onderschrift foto: Kayleigh (met donkere jas) en Megan zijn gek van voetbal en spelen bij Floreant. De zusjes vinden het leuk om samen hun sport te beleven. (Foto: Morvenna Goudkade) (Foto: Morvenna Goudkade)

'We zijn allebei best fanatiek'

Voetbal is hun sport, maar dat was niet altijd zo. "Vroeger vond ik het helemaal niks," zegt Megan. "Onze broer zat op voetbal, maar wij deden jazzballet." Toch wilde Kayleigh ook weleens een balletje trappen en werd net als broerlief lid van de voetbalvereniging in Moerkapelle. De zusjes zijn daar geboren en getogen en wonen er nog steeds met hun familie. "Ik ben op mijn achtste begonnen," vertelt Kayleigh. "Ik heb in Moerkapelle van de E'tjes tot de A'tjes gespeeld. Ik zat altijd bij jongens in het elftal." Megan had meer tijd nodig om het voetbal te ontdekken. "Ik ben op mijn achttiende begonnen in Moerkapelle, toen speelde Kayleigh al bij Floreant."

Kayleigh moest namelijk op zoek naar een andere club. "Toen ik achttien werd, mocht ik niet meer met de mannen voetballen en er was nog geen vrouwenelftal. Toen ben ik bij Floreant gekomen." Sportminded als ze is, wilde ze ook sport gaan studeren. Ze twijfelde over de HALO, de opleiding voor docent lichamelijke opvoeding, maar koos voor fysiotherapie. Na anderhalf jaar stopte ze met haar studie, het was toch niet wat ze ervan verwachtte. Kayleigh belandde vervolgens in een supermarkt en beviel goed. "Ik werk tegenwoordig in de Plus in Moerkapelle. Het is leuk werk, geen dag is hetzelfde."

Toen Megan vier jaar geleden voor de studiekeuze kwam te staan, was het besluit snel genomen. "Ik wilde naar de PABO, leerkracht worden in het basisonderwijs. Ik zit nu in het laatste jaar, ben veel stage aan het lopen." Kleuters zijn haar favoriet, vertelt Megan. "Ik werk het liefst met groep 1 en 2. Je kunt daar je eigen lessen bedenken en de kleintjes vinden alles zó leuk."

Toen vorig seizoen bij Floreant een tweede dameselftal opstartte, besloot Megan de overstap te maken. Ze speelt sindsdien bij de Vrouwen2 en traint ook mee met de Vrouwen1. Kayleigh is daar al jarenlang aanvoerster. De familie Klos is goed vertegenwoordigd, want het dameselftal wordt getraind door vader Bart. Kayleigh vertelt dat het eerste elftal momenteel wordt geplaagd door blessures. "We hadden als doel om weer een klasse hoger te komen, we spelen tweede klasse, maar dat is nu even moeilijk. We hebben een aantal geblesseerde speelsters. We moeten allemaal een stapje extra doen en we doen regelmatig een beroep op de Vrouwen2, voor reservespeelsters." Megan hoopt door te kunnen groeien naar het eerste elftal. "Ik wil heel graag beter worden. Daarom hou ik mijn trainingsavonden altijd vrij. En als we op zondag vroeg moeten spelen, maak ik het zaterdag niet te laat." Dat geldt ook voor Kayleigh: "We zijn allebei best fanatiek. Maar Megan is tegenwoordig zelfs fanatieker dan ik, haha." Door de successen van het nationale dameselftal zijn ze extra gemotiveerd geraakt, vinden ze beiden. "Damesvoetbal wordt nu echt serieus genomen. "

De zusjes vinden het leuk om samen hun sport te beleven. Ze gaan met elkaar naar de training en bij elkaars wedstrijden kijken. Megan: "Kayleigh coacht me ook een beetje. Ik ben soms nog wat onzeker over mijn spel. Dan vraag ik haar na een wedstrijd om feedback. Daar heb ik echt iets aan."

Meer berichten
Shopbox