Logo gouwekoerier.nl


Caroline Blom-de RuiterFractievoorzitter ChristenUnie Alphen aan den Rijn
Caroline Blom-de RuiterFractievoorzitter ChristenUnie Alphen aan den Rijn (Foto: Karin Wagter)

CU wil vrijheid

Vrijheid, dat is een onderwerp wat de meeste mensen niet helemaal bij de ChristenUnie vinden passen. Sommigen hebben het beeld dat wij vinden dat veel dingen niet mogen, dat wij graag verbieden. Met zo'n opgeheven vingertje, ziet u het voor u?

De ChristenUnie gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met de stelling dat wij 'opkomen voor vrijheid'. Als u dit met opgetrokken wenkbrauwen en/of een verbaasde blik leest, dan nodig ik u van harte uit om in ieder geval verder te lezen. En eventueel eens 'live' met ons in gesprek te gaan. Tot aan de verkiezingen van 21 maart komen wij in alle kernen en in veel wijken van Alphen a/d Rijn met onze pop-up-store om met u van gedachten te wisselen.

'ChristenUnie: Vrijheid om zelf te kiezen'

Als er op social media gedachten worden gewisseld over het wel of niet open laten gaan van de winkels op zondag, dan krijgen we vaak te horen 'dat iemand dat wel ff zelf uitmaakt'. En daar heeft u natuurlijk groot gelijk in. Want vrijheid is van ons allemaal. Het gaat wringen als we ook allemaal tegelijk van onze vrijheid willen gaan genieten. Dan ontstaat er een probleem in tijd en ruimte.
Over dat shoppen op zondag: dat is een keuze die iedereen zelf maakt. Maar dat heeft wel een grote impact op anderen. Eigenaren en franchisenemers van supermarkten en grote winkelketens, die kansen zien om hun omzet te laten stijgen, vinden het prima. Van kleine ondernemers horen wij juist veel klachten. De kosten zijn voor hen vaak hoger dan de baten.
Werknemers die de enige dag in de week zien verdwijnen waarop ze met hun gezin samen konden zijn, voelen dat hun vrijheid door koopzondagen juist beperkt wordt. Jongeren die verplicht worden om op die zondagmiddagen ook te werken, moeten hun sportvereniging vaak helemaal afzeggen en zien hun vrienden wat minder.

De vrijheid van de een beperkt de ander. Daarom houden wij de zondagochtenden graag shopvrij. Geen verplichtingen, dan kan iedereen zelf kiezen hoe die tijd besteed wordt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox