Logo gouwekoerier.nl


Foto: Morvenna Goudkade

Sinterklaashuis Boskoop bijna klaar voor hoog bezoek

Ze 'noemen zich de 'creators' van het Sinterklaashuis: Richard van Loon en Jeroen Hoogduijn van Dorpskernwinkels Boskoop. Na het succes van vorig jaar, mocht een tweede editie niet ontbreken.

BOSKOOP – "Hoe we erop gekomen zijn," zegt Richard. "Eigenlijk omdat na de intocht, Sint niet meer terugkomt. Wij wilden een eigen Sinterklaashuis voor hem inrichten, zodat we hem nog een paar keer terug kunnen vragen."


Jeroen vertelt dat vorig jaar bleek dat veel ouders en kinderen het leuk vonden om het Sinterklaashuis te bezoeken. "De reacties waren heel goed. Voor de fotosessie met de Sint stonden zelfs zulke lange rijen dat we het dit jaar hebben uitgebreid. Er is nu meer tijd voor een meet & greet met de Sint."


De mannen zijn blij met de medewerking in het dorp. Zo mogen ze opnieuw gebruik maken van het leegstaande winkelpand tegenover Het Keldertje. "Het is super dat de eigenaar van het pand het aan ons beschikbaar stelt, nu het nog niet als winkel gebruikt wordt," vindt Richard.

Als het Sinterklaashuis zaterdag geopend wordt, kan iedereen al even binnen kijken, hoe het geworden is. Vervolgens zal op zaterdag 25 november en op zaterdag 2 december het huis bezocht worden door Sint en Pieten.


"Op beide dagen is het Sinterklaashuis geopend van 10:00 tot 15:00 uur," vertelt Richard. "We hebben dan leuke activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen ze een schoen knutselen, die ze dan vervolgens mogen zetten en een week later weer ophalen mét een verrassing erin. Ook gaan we speculaasjes versieren en schminken en er zijn versnaperingen voor jong en oud."

Hoogtepunt op beide dagen is uiteraard het ontmoeten van Sinterklaas. De Sint is op 25 november en 2 december van 11.00 tot 12.30 uur in het Sinterklaashuis. "Iedereen kan dan met de Sint op de foto, de foto kun je later weer ophalen," legt Richard uit.

Zowel Jeroen als Richard denken dat met het Sinterklaashuis een bijdrage wordt geleverd aan de gezelligheid in de Boskoopse dorpskern. "Je maakt er zo nog meer een feest van," vindt Jeroen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox