Logo gouwekoerier.nl


John Kempen is een trouwe marktkoopman met zijn delicatessen. Sinds kort heeft hij een nieuwe wagen staan bij de zaterdagsmarkt in Boskoop. FOTO: Bert Verver
John Kempen is een trouwe marktkoopman met zijn delicatessen. Sinds kort heeft hij een nieuwe wagen staan bij de zaterdagsmarkt in Boskoop. FOTO: Bert Verver (Foto: Bert Verver)

Nieuwe wagen voor John Kempen

Al 24 jaar is John Kempen een vertrouwd gezicht op de vrijdagmarkt in Hazerswoude en de zaterdag markt in Boskoop. U zal hem deze week zien op zijn vertrouwde plek, maar met een gloednieuwe wagen en in een nieuwe outfit, zo nieuw dat enkele vaste klanten zelfs dachten dat er een andere delicatessenman gekomen was.

Boskoop - John kon op zijn eerste dag veel complimenten over de nieuwe verkoopwagen in ontvangst nemen. "De mensen denken dat de wagen groter is, maar dat is echt niet zo", vertelt de trotse marktondernemer.


"De wagen biedt wel de mogelijkheid de achterzijde open te klappen. Dat levert twee meter extra ruimte op en dat is heel plezierig op de drukke marken zoals in Soest en Boskoop. Hier zijn wij met vier tot zes mensen aan het helpen."


Het is de eerste dag dat de wagen in gebruik is, alle waren staan zoveel mogelijk op dezelfde plaats om het werk zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Klanten blijken soms ook wel een beetje verbaasd te zijn over de vernieuwing en dat begrijpt John ook wel.


"Die wagen zag er na negen jaar ook nog prima uit. Ik wil echter bedrijfszekerheid hebben en mankementen voor zijn. Nu kon ik er nog een mooie inruilprijs voor krijgen. En toen heb ik maar besloten de knoop door te hakken, ondanks de forse uitgave die er mee gemoeid is."


Na 24 jaar gaat John nog steeds met veel plezier op pad. "Ik heb een achtergrond in de bakkerswereld maar wilde graag voor mijzelf beginnen. Ik ben destijds voor mezelf begonnen toen Kees en Christa Heijmans verder gingen in een winkel in Reeuwijk."


"Eerst met stroopwafels alleen, maar daar kwamen al snel noten en zuidvruchten bij. Ik heb zowel in Boskoop als op de andere markten waar ik sta een trouwe vaste klantenkring. Ik geniet van het contact met de klanten met wie je soms op rustige momenten ook het lief en leed kan delen."

Op de vraag of de markt nog wel toekomst heeft, komt er een overtuigend positief antwoord. "De non-food kramen staan inderdaad behoorlijk onder druk, maar in de food-sector gaat het goed. En is er echt nog wel een boterham te verdienen als je maar zorgt voor een goede kwaliteit. Daarom durfde ik deze investering zonder aarzeling aan", aldus John Kempen. Hij gaat de komende tijd ongetwijfeld met nog meer plezier zijn markten bezoeken.

Meer berichten
Shopbox