Aan de fietser zonder licht: het had je laatste fietsrit kunnen zijn, want het regende en het zicht was nou niet echt goed. Een andere afloop is een ander gesprek. En dat soort gesprekken voeren wij liever niet. FOTO: Debbie de Geus
Aan de fietser zonder licht: het had je laatste fietsrit kunnen zijn, want het regende en het zicht was nou niet echt goed. Een andere afloop is een ander gesprek. En dat soort gesprekken voeren wij liever niet. FOTO: Debbie de Geus

Met de groetjes van de Stamtafel

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Boskoop - Allemachtig, WAT PRACHTIG! Zaterdag middag waren de Krooshappers druk bezig en het resultaat mocht er zijn. Een prachtig verlicht gemeentehuis midden in Boskoop. Vele kleuren hebben wij gezien maar de rode gloed over de gevel vonden wij toch wel de mooiste. Een gezellig boel zo vlak bij de Stamtafel! Wij maken dan ook een grote Alaaf naar de carnavalsvereniging voor de gezelligheid.

Toen we later ook nog werden verrast met niet één maar twee prinsen, kon het feestje niet meer stuk. Alles is weer opgeruimd, en nu is het weer kaal op het plein. Men vroeg zich af of er dit jaar weer een kerstboom zal komen? Het is een echte bezienswaardigheid. Maar gaat het nu om die boom, of om de mannen in de hoogwerkers die de boom elk jaar optuigen? De vrouwen neigen toch iets minder naar de boom en iets meer naar de mannen in de bakjes. Misschien kunnen we een brief naar de gemeente sturen om te vragen of er weer een boom komt.

Want er worden steeds meer brievenbussen verwijderd in Boskoop. Ook die op de Biezen is nu al verdwenen. We wachten maar gewoon af, en tot die tijd genieten we van de kerstverlichting in het centrum en langs de Zijde die onlangs weer is neergehangen. De kerstsfeer begint al te komen.

Gesprek van de week was toch wel de komst van een nieuwe brug. Heel veel positieve reacties alom. Maar ook heel veel onduidelijkheden. Waar dan precies? Wanneer? Hoe gaan de wegen eromheen lopen? Eigenlijk kunnen we niet wachten tot hij er is. En als hij er is, dan kan de oude hefbrug misschien een beetje opgeleukt worden. Misschien wel met van die mooie rode verlichting zoals afgelopen zaterdag bij het gemeentehuis?

Dan de jongeren die 's nachts over de Zijde fietsen en geen gebruikmaken van de fietspaden, maar met elkaar over de Zijde fietsen alsof de weg van hen is. Of die jongen die druk bellend de hele Zijde uit fietste, zonder licht, en het vertikte om aan de kant te gaan, waardoor die ene auto daar de hele tijd achter hing omdat hij de jongen wilde beschermen voor het verkeer dat op zaterdag avond hard rijdt op deze weg. Een andere afloop is een ander gesprek aan de stamtafel. En dat soort gesprekken voeren wij maar liever niet.

Een boze blik is dan niet nodig naar die automobilist, maar misschien de volgende keer het fietspad nemen, je mobiel in je zak doen en je licht aanzetten? Het had je laatste fietsrit kunnen zijn, want het regende en het zicht was nou niet echt goed. Een andere afloop is een ander gesprek. En dat soort gesprekken voeren wij liever niet.

Meer berichten

Shopbox