Logo gouwekoerier.nl


Kees Veenstra (li) en Pim Boer van Stichting Buurtbus Boskoop op de plek op het Gouweplein waar de buurtbus een halte zal krijgen. FOTO: Morvenna Goudkade
Kees Veenstra (li) en Pim Boer van Stichting Buurtbus Boskoop op de plek op het Gouweplein waar de buurtbus een halte zal krijgen. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Buurtbus van start

Maandag 11 december om kwart over zeven 's ochtends gaat de Buurtbus Boskoop van start. De eerste rit van de dag begint op het Noordeinde, vervolgens rijdt de buurtbus de hele dag een route langs achttien haltes tussen Boskoop-Oost en Boskoop-West. Iedereen kan gebruik maken van de nieuwe bus.

Pim Boer en Kees Veenstra van Stichting Buurtbus Boskoop zijn druk met de laatste voorbereidingen. Pim is initiatiefnemer en coördinator, Kees behartigt de chauffeurszaken.

De twee zijn zeer tevreden. Het koste tijd, energie en heel veel overleg, maar het is gelukt. Boskoop krijgt een eigen busdienst binnen het kwekersdorp. Hiermee wordt een dagelijkse Oost-West verbinding gerealiseerd.

"Iedereen die minder mobiel of geen eigen vervoer heeft, kan met de buurtbus overal komen in Boskoop; bij de winkels, het Gouweplein, het station, het zorgcentrum, noem maar op. Niet alleen ouderen, maar ook jongeren en scholieren, die bijvoorbeeld naar het station moeten. Een alternatief voor de fiets, als het slecht weer is." Heel belangrijk, vindt Pim Boer.

De buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen hebben zich aangemeld.
Lees verder op bladzijde 10.

 

Een wervingscampagne heeft inmiddels een club enthousiaste vrijwilligers opgeleverd. "Het zijn zowel mannen als vrouwen," vertelt Kees Veenstra. "De vrijwilligers zijn inmiddels allemaal medisch gekeurd en staan in de startblokken."

Nieuwe chauffeurs blijven welkom. "We willen graag zo ruim mogelijk kunnen plannen. En op termijn uitbreiden naar de zaterdag. Ook studentenchauffeurs zijn van harte welkom."

De buurtbus gaat rijden volgens vast dienstregeling. De route is al helemaal uitgestippeld en ingepland. Er wordt nauw samengewerkt met de provincie, gemeente Alphen en busmaatschappij Arriva.
"De bus wordt beschikbaar gesteld door Arriva, ook zullen zij de haltes plaatsen," zegt Kees. "Arriva verzorgt de instructies aan de chauffeurs en het proefrijden. Dit gaat de komende weken gebeuren."

Hij geeft alvast een kijkje in de praktijk vanaf 11 december. "De chauffeurs loggen in op de bus en staan dan in verbinding met het verkeerscentrum van Arriva."

"De bus wordt gedurende de hele rit gemonitord en de chauffeurs kunnen direct contact hebben als er vragen zijn of problemen op de route."

De buurtbus gaat rijden volgens vaste dienstregeling. Deze wordt inmiddels al vermeld op de website van Arriva: www.arriva.nl. In de bus kan gepind worden en ook is de OV-chipkaart geldig. De tarieven worden nog bekendgemaakt. Stichting Buurtbus Boskoop is ook bezig met een eigen website waar alle informatie te vinden zal zijn.

Meer berichten
Shopbox