Amy Stolwijk organiseert de eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij op Golfbaan Bentwoud. De Boskoopse is zelf kwekersdochter. FOTO: Morvenna Goudkade
Amy Stolwijk organiseert de eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij op Golfbaan Bentwoud. De Boskoopse is zelf kwekersdochter. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: morvenna goudkade)

Amy organiseert golfdag voor kwekers

Op 17 november organiseert Golfbaan Bentwoud de eerste Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij. Kwekers uit heel Nederland worden uitgenodigd om samen met hun vakgenoten een balletje te komen slaan. Het evenement wordt georganiseerd door kwekersdochter Amy Stolwijk (21). Dat kwekers graag golfen is haar bekend.

BENTHUIZEN – Waarom boomkwekers zich aangetrokken voelen door de golfsport? Amy vermoedt dat het groene karakter ervan zeker meespeelt. "Het is een echte buitensport in een groene omgeving. Daar houden kwekers wel van."
Samen met collega's van Golfbaan Bentwoud werd bedacht om een golfdag te organiseren, speciaal voor de boomkwekerij. "We zitten met onze golfbaan in een gebied waar veel kwekers gevestigd zijn, veel van hen komen wekelijks een rondje golf spelen. Het is leuk om met deze groep een eigen golfdag te houden." Het najaar is een gunstige tijd daarvoor, legt ze uit. "Het is nu relatief rustig op de kwekerijen, dus we denken dat de kwekers wel tijd en zin hebben in een leuke activiteit."

In haar familie wordt ook gegolfd, de Boskoopse is een telg van een bekende kwekersfamilie. "Mijn opa, Theo Stolwijk, komt hier ook. Hij vraagt elke week of ik ook meedoe, haha."
Amy heeft al even geproefd van het golfspel. "Ik heb paar lessen gehad. Ik vond het erg leuk toen ik na de driving range, waar je leert ballen af te slaan, ook echt op de baan mocht spelen." De Boskoopse studeerde eerder dit jaar af aan de Hogeschool Leiden, waar ze een studie communicatie volgde. Sindsdien werkt ze op Golfbaan Bentwoud.

De Nationale Golfbaan is landelijk gepromoot. Amy krijgt niet alleen aanmeldingen uit de Greenport Boskoop, maar ook uit andere boomkwekerijgebieden. "Er zijn ook deelnemers vanuit Noord-Brabant, waar ook veel kwekerijen zijn. We hebben al veel enthousiaste reacties gekregen. Mensen vinden het leuk dat de club dit organiseert. Er is veel belangstelling voor de 9-holes en 18-holes wedstrijd."
Mensen die nog nooit een bal geslagen hebben, kunnen ook aanmelden, verzekert ze. De wedstrijden zijn bestemd voor mensen met een golfhandicap. Maar beginnende golfers krijgen een golfclinic van een pro. "Alles wat je nodig hebt, wordt verzorgd. En na afloop is er een borrel en een buffet."

Amy is ook aan het werven in eigen kring. "Ik ken aardig wat jongeren in de boomkwekerij zoals de Green Finger Boys. Dat is een netwerkclubje van kwekerszonen. Het evenement is ook bedoeld om contacten te leggen. Het is voor iedereen die werkt in de groene sector," benadrukt ze.

Meer berichten

Shopbox