Foto: Karin Wagter

Speeltuin weer open!

Boskoop - Afgelopen zaterdagmiddag was er volop drukte in de speeltuin aan het einde van het Laag Boskoop en de Burgermeester Colijnstraat in Boskoop. Na een grondige renovatie van de ondergrond en de vervanging van de speeltoestellen, werd de 'nieuwe' speelplek voor groot en klein heropend met een feestelijk tintje. Met het doorprikken van ballonnen gevuld met confetti op het startsein, was de opening een officieel feit. "De speeltuin is nog niet helemaal gereed, maar zodra de provincie klaar is met de kade van de Gouwe, wordt er nog een goed hek geplaatst en dan is het echt helemaal af" vertelt Saskia Rijkaart, een van de vrijwilligers van de door de bewoners in het leven geroepen 'speeltuincommissie'. Er hing een gezellige sfeer, kinderen konden geschminkt worden als ze dat wilden en natuurlijk stond er iets lekkers te eten en te drinken klaar voor zowel de aanwezige kinderen als de (groot)ouders die niet alleen van het Laag Boskoop kwamen, maar ook van de omliggende straten. Als klap op de vuurpijl kwam de vrijwillige brandweer van Boskoop ook nog langs met hun nieuwe brandweerwagen en mochten de kinderen zelf echt 'blussen'. Een welkome verrassing voor alle kleine brandweermannen en -vrouwen in spe!

Vorig jaar september is er een start gemaakt met de renovatieplannen. "Het was een verouderde boel geworden, een plek waar tieners rondhingen en hun afval lieten rondslingeren, dus niet aantrekkelijk om je kinderen er te laten spelen" aldus een van de bewoners. Een aantal bewoners van het Laag Boskoop en de BC-straat/Badhuisweg hebben zich verenigd en zo is er samen met de gemeente Alphen a/d Rijn een plan tot stand gekomen. De gemeente heeft naar aanleiding van de wensen van de ouders en kinderen een drietal voorstellen met verschillende speeltoestellen gemaakt waar de bewoners uit konden kiezen. "En dit is het geweldige resultaat geworden! Een speeltuin waar zowel de wat oudere kinderen als de kleintjes heerlijk kunnen ravotten" aldus Marloes Houdijk, tevens vrijwilliger van de speeltuincommissie. Niet alleen de ouders zijn enthousiast, ook bijvoorbeeld Bart en Jelte (beiden 8 jaar). "De grote groene glijbaan is het leukst" volgens de twee mannen. De speeltuin heeft een nautisch tintje gekregen, wat toepasselijk is omdat deze aan de Gouwe ligt en de boten die langsvaren prima bekeken kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld een zandbak in de vorm van een boot en een 'kraaiennest' waar je een prima uitzicht hebt. Voor de ouders heeft het bankje op het zuiden zijn plek behouden.

De speeltuin is dagelijks vrij toegankelijk en er kan volop veilig gespeeld worden. Eigen initiatief en inzet wordt door de gemeente Alphen a/d Rijn beloond met een heerlijke speelplek en het draagt tevens een steentje bij aan de samenhorigheid van de buurt. "Met elkaar en voor elkaar, daar draait het om als buurt" zeggen de dames van de speeltuincommissie enthousiast. En dat er dankbaar gespeeld wordt in de vernieuwde speeltuin, dat was afgelopen zaterdag meer dan duidelijk te horen aan de blije kinderstemmen en af te lezen op de al dan niet geschminkte kindergezichtjes.

FOTO en TEKST:
Feya Rosbergen

Meer berichten

Shopbox