Het watertappunt langs de Zijde tegenover het gemeentehuis. Wanneer het is geplaatst of het doel ervan weet niemand. Er klinkt gelach nadat iemand oppert dat het als openbaar toilet voor vrouwen kan doorgaan. Na het plassen kan je gelijk je handen wassen…
Het watertappunt langs de Zijde tegenover het gemeentehuis. Wanneer het is geplaatst of het doel ervan weet niemand. Er klinkt gelach nadat iemand oppert dat het als openbaar toilet voor vrouwen kan doorgaan. Na het plassen kan je gelijk je handen wassen…

Groetjes van de Boskoopse Stamtafel

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Boskoop - In onbegrijpbare taal horen we ineens een hoop gescheld, gevloek en herrie. Bij het naar buiten kijken zien we een Poolse man helemaal uit zijn dak gaan op het Raadhuisplein. De vier auto's die er staan moeten het ontgelden en verderop word een wegafzetting omgeschopt. Beide prullenbakken zijn voorzien van voetafdrukken. Een vrouw die haar hond uitlaat loopt snel door. De man is boos en aan zijn loopje te zien flink beschonken. Roepen heeft geen effect, dus we bellen de wijkagent. Hij adviseert om 112 te bellen. Wachten op de politie en trachten te achterhalen waar de man naar toe gelopen is.
Zonder resultaat gaan we terug naar de stamtafel. Dat gaat wel makkelijk, boos zijn, iets vernielen en vervolgens je weg vervolgen alsof er niks aan de hand is. Van wie de auto's waren weten we niet, hopelijk valt de schade mee. De man heeft immers geen briefje achtergelaten.

Op een doordeweekse avond komt een passant binnengelopen. "Mag ik misschien hier even pinnen?" Een veel gestelde vraag bij vele ondernemers in Boskoop. De enige beschikbare pinautomaat in de avonduren is weer eens leeg. Er is een heel tegenstrijdige situatie ontstaan sinds het sluiten van de pinautomaten en afstortautomaat. Het niet kunnen pinnen is vervelend, maar met een buidel geld naar het naastgelegen dorp afreizen om als ondernemer je geld te storten is ook niet echt veilig. Gelukkig is er nu een nieuwe pinlocatie: bij de Hoogvliet. Na sluiting van de supermarkt is het lastig binnen komen. We zijn dus toch weer op die ene pinautomaat aangewezen.

Er word geremd, best hard... Een scootmobiel rijdt op z'n zijkant tegen een voetganger aan. Beiden zijn geschrokken, maar mankeren niks. Meneer in de scootmobiel komt uit het voormalige gemeentehuis. Daar zit nu Tom in de Buurt en vele ouderen lopen dagelijks naar binnen. Helaas gaan zij verhuizen. Voor de ene aan de goede, voor de ander aan de verkeerde kant van de brug. Veel mensen zien het niet zitten om daar straks heen te gaan. Het is te ver en om die hefbrug over te gaan als je op leeftijd bent doe je niet met plezier. Weer die brug…

Wat ons ook is opgevallen is het paaltje tegenover het gemeentehuis. Of is het geen paaltje? Bij nadere inspectie blijkt het een watertappunt te zijn. Met een leeg gemeentehuis en zonder veilige oversteekplaats is de bedoeling ervan onduidelijk.

Meer berichten

Shopbox