Logo gouwekoerier.nl


Foto: Helga Boudestein

Herfst

Het is weer zover! Het is nu toch echt wel herfst! Vorige week zat ik nog op een heerlijk zonnig eiland, maar toen we naar huis wilden bleek de eerste echte herfststorm in Nederland een feit. Ruim twee uur vertraging en thuiskomen in de 'kou' was het gevolg. Ik heb er al eerder over geschreven, maar ik hou echt van de herfst. Nu ik mijn enkelbanden afgescheurd heb en dus veel tijd op de bank doorbreng kan ik er echt van genieten. Buiten waait het en regent het en ik zit lekker met een dekentje op de bank. Netflix wordt afgewisseld met een puzzeltje of een paar hoofdstukken in een boek. Ik hoef er niet uit!

Een groot nadeel van de herfst in Nederland is de toenemende verkeersdrukte! Er vallen een paar druppels en de wegen stromen vol met auto's die ineens een stuk minder goed rijden. Het aantal aanrijdingen neemt in deze tijd ook altijd toe. Niet alleen door het slechte weer, ook door de laagstaande zon...als die schijnt.

Ik kijk nu al uit naar het komende weekend. Ze hebben een kleine nazomer voorspeld en dat betekent genieten van de iets warmere temperatuur overdags en toch vroeg donker en een koude nacht. Nog even zonder dikke jas naar buiten en de frisse lucht opsnuiven.

We kunnen de spruitjes en stamppotten dus nog heel even laten staan, maar hopelijk niet te lang. Want ik heb echt wel weer zin in echte winterkost. Vreemd eigenlijk dat bepaalde maaltijden echt bij de winter horen, terwijl je natuurlijk net zo goed in de zomer een stamppot kunt eten. Of in de winter de barbecue kunt gebruiken. Je kunt er dan wel niet bij zitten, maar toch...

Er is één ding wat ik het hele jaar door kan eten: ijs! Vroeger was Janssen's IJssalon in de wintermaanden dicht, maar gelukkig kun je nu tot Kerstmis terecht. Want genieten van een heerlijk ijsje, dat kan toch het hele jaar door?

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox