Logo gouwekoerier.nl


Oldtimer beurs

Opbrengst oldtimerbeurs naar goed doel

Afgelopen weekend werd voor de eerste keer oldtimerbeurs Wheels in the West georganiseerd. De landelijk geadverteerde beurs trok zo'n vierduizend liefhebbers van klassieke auto's naar het Plantariumgebouw.

Initiatiefnemer Jaap van der Breggen (70) uit Koudekerk toonde zich een tevreden man. "Er was veel waardering voor de beurs. Heel goed verzorgd, mooie presentatie en hoog niveau. Dat kreeg ik mee van de bezoekers."
Jaap van der Breggen is een man met een missie. Toen zijn vrouw getroffen werd door slokdarmkanker richtte hij een fonds op om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. De opbrengsten van de autobeurs zijn hiervoor bestemd.

Naast de autoshow was er een veiling, een tourrit en waren er miniaturen en trapauto's te koop. Bezoekers konden ook tegen betaling op de foto in een klassieke Corvette. De opening werd verricht door de Amsterdamse chirurg Marc van Berge Henegouwen, nauw betrokken bij het fonds.

Onder de deelnemers aan de beurs bekende gezichten uit de regio, zoals de Alphense autohandelaar Bodie Hage. "Een mooie beurs die zeker toekomst heeft," vond de jonge ondernemer (29). Jaap van der Breggen was het daarmee eens. "We willen de beurs jaarlijks gaan organiseren. Een prachtig oldtimer-evenement voor het goede doel."
 

Op de foto: Initiatiefnemer Jaap van der Breggen (li) met chirurg Marc van Berge Henegouwen tijdens de opening van Wheels in the West.

Door Morvenna Goudkade

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox