Logo gouwekoerier.nl


Bezoekster Arja van Velzen-Wijnen en kunstenares Minke Buikema in gesprek over schildertechnieken tijdens De Schone van Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade
Bezoekster Arja van Velzen-Wijnen en kunstenares Minke Buikema in gesprek over schildertechnieken tijdens De Schone van Boskoop. FOTO: Morvenna Goudkade

Schone van Boskoop inspireert

Door Morvenna Goudkade

Afgelopen weekend werd het jaarlijkse kunstweekend De Schone van Boskoop gehouden. Kunstliefhebbers konden terecht op vijfentwintig locaties waar kunstenaars hun werk tentoonstelden. Sommigen deden dat in hun eigen atelier, anderen kozen voor een gezamenlijke expositieruimte. Theeschenkerij De Proeftuin, sinds dit voorjaar geopend, was een populaire plek.

BOSKOOP - Een van de deelnemers bij de Theeschenkerij was Fransje van Pelt uit Waddinxveen. Ze is bloemsierkunstenares en exposeerde met bloemwerken. Ze werd begroet door het Boskoopse echtpaar Bep en Kees Vermeulen, trouwe bezoekers van de kunstroute. "We doen dit elk jaar," vertelde Bep Vermeulen. "Ik heb bij Fransje workshops gedaan, we vinden het leuk om hier even kijken wat ze heeft gemaakt."

De Alphense schilderes Minke Buikema was ook van de partij bij de Proeftuin. Ze toonde stillevens van aardewerk. Haar werk werd bewonderd door Arja Van Velzen-Wijnen uit Benthuizen, die met haar man de kunstroute bezocht. De echtgenote van wethouder Kees van Velzen vertelde dat ze zelf ook graag schildert. "De kommen van Minke vind ik heel interessant, ook qua technieken." Arja is bekend als schrijfster van kinderboeken, ze heeft twintig titels op haar naam staan.

Kim van Veenendaal, eigenaresse van Theeschenkerij De Proeftuin, was blij met de reuring in haar zaak. Veel bezoekers aan de kunstroute streken even neer voor koffie, thee en taartjes. "Ik ben helemaal gelukkig. Zo leuk, al die creatieve mensen."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox