Logo gouwekoerier.nl


Boskopers, toeristen en buitenlui nemen alles onder de loep wat er in en rondom Boskoop gebeurt in de wekelijkse rubriek 'Groetjes van de Stamtafel'.
Boskopers, toeristen en buitenlui nemen alles onder de loep wat er in en rondom Boskoop gebeurt in de wekelijkse rubriek 'Groetjes van de Stamtafel'. (Foto: Sanne Lenselink)

Groetjes van de Stamtafel verhalen van echte Boskopers

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Boskoop - Deze week ging het natuurlijk over het weer, voetbal en de brug. Tja de hefbrug van Boskoop blijft gesprek van de dag. Aan de stamtafel zitten ook mensen uit Bleiswijk, Waddinxveen, Benthuizen en Hazerswoude. Zij ergeren zich aan de wegen hier. Dan die boten die door de brug moeten. Dat is echt niet normaal; het zijn er zoveel en zo vaak. Het is leuk als er een miljoenenjacht langs vaart. Dat is een echte happening, dan gebeurt er eens iets.

Het verkeerslicht, het nieuwe treinschema van de NS. Oftewel, vaker dichte spoorbomen en dan al het vrachtverkeer. Velen hebben een alternatief voor de auto maar het blijft een dagelijks terugkerend probleem. Even naar de andere kant van de brug duurt langer dan met de auto naar het naastgelegen dorp. Tegenwoordig wordt daar de dagelijkse boodschappen gehaald.

De Stamtafel heeft uitzicht op de Zijde waar auto's vaker stil staan dan rijden. Door al dit verkeer steken de voetgangers en fietsers overal over; er is maar één zebrapad vanaf de rotonde naar het centrum toe. Niemand snapt waarom het zebrapad bij het gemeentehuis is weggehaald. Lichtpuntje: de nieuwe rotonde bij Reeuwijk is goedgekeurd. En o ja, de fietstunnel bij de Boezemlaan is ook eindelijk opgeknapt. Schandalig dat het zolang geduurd heeft.

Opeens klinkt er een sirene… Wat is er aan de hand? Ambulance, brandweer of politie? O, het is een mobieltje. Valt tegen. Deze week is er weinig gebeurd in Boskoop. Wel bedrijvigheid op vrijdag in het voormalige gemeentehuis; de kunst- en muziekroute is gestart. Vreemd om te zien dat daar mensen in- en uitlopen. Het leek wel een spookhuis. Fijn dat er weer wat gaat gebeuren met het mooie pand.

De wens voor een loket voor burgerzaken is sterk aanwezig. Om je rijbewijs aan te vragen moet je naar Alphen rijden. Er wordt gezegd dat het naast de deur ligt, maar vanuit Boskoop ben je al gauw een half uur onderweg. Misschien komt er ooit een oplossing. De tijd zal het uitwijzen.

Groetjes van de Stamtafel

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox