Logo gouwekoerier.nl


Foto: Helga Boudestein

Geen woorden maar,....!

Als vertegenwoordiger van de Dorpsraad Boskoop liep ik onlangs mee met wethouder Van As en zijn ambtenaren om het centrum in ogenschouw te nemen.

In ons doel Boskoop 'blijvend' levendig en leefbaar houden, staat het aanzien van het centrum hoog op de prioriteitenlijst. Ik wil één aandachtspunt uitlichten. Ik doel hierbij op het gedeelte van de Dorpsstraat-west, dat als het ware wordt ommuurd door de schuine oprit naar de hefbrug. Het gedeelte vanaf het kruispunt tot de Gouwe, met linksaf het tunneltje bij de hefbrug en rechtsaf de Barendstraat. Dat stukje centrum waar de bestrating bestaat uit, naar het lijkt, uitingen van een 'vrije metselaarsgeest'. Onsamenhangend, met veel ongelijke oppervlakten.

Waar wel wat meer groen en beplanting zou kunnen worden gerealiseerd. Waar fietsenrekken overbodig dus ongebruikt blijken te zijn. Waar de lege plekken in het metselwerk van de 'muur' ooit waren gevuld met beeldende reclame of afbeeldingen uit het Boskoop van vroegere tijden.

Dát stukje Dorpstraat verdient meer aandacht, dat verdient een opknapbeurt. Het ligt er nogal vergeten bij in mijn ogen. Het oogt troosteloos, terwijl het zo'n mooie verbinding zou kunnen vormen in 'een rondje centrum'. De Dorpsraad gaat dit deel nog eens extra onder de aandacht brengen bij de wethouder en de daarbij betrokken ambtenaren. Ik weet zeker dat de middenstand dit plan eveneens zal toejuichen. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld of duur te zijn: met wat kleine ingrepen is het resultaat al groot.

Ik ben benieuwd wat u ervan vindt! Laat het weten via: www.dorpsraadboskoop.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox