Logo gouwekoerier.nl


Foto: Morvenna Goudkade

Kunstvliegjes met een grote K

Dit weekend staat kunst en muziek centraal tijdens De Schone van Boskoop. Overal in het dorp zijn tijdelijke exposities waarbij professionele en amateurkunstenaars hun werk tentoonstellen. Soms in combinatie met een muziekprogramma. Ben, Wim en Peter zijn nieuw en exposeren voor het eerst.

In het atelier van Annemarie Bos, zelf kunstenaar en organisator van De Schone van Boskoop, wordt informatie uitgewisseld. Ben van Kinderen, Wim Heuvelman en Peter Kortmann maken in de komende editie hun debuut.

Ben exposeert met beelden en laat daarnaast reisfoto's zien. Hij is sinds enkele jaren intensief bezig met beeldende kunst. "Vier jaar geleden ben ik behoorlijk ziek geworden," vertelt Ben. "Ik ben psychotherapeut, maar moest noodgedwongen stoppen met werken. Ik ben altijd creatief geweest, maar nu had ik opeens veel meer tijd. Beeldhouwen heb ik in mijn studententijd gedaan, dat heb ik weer opgepakt."

Zijn beelden zijn heel divers. "Ik werk met alle soorten materialen. Het is echt van alles en nog wat. Ik ben continu aan het experimenteren. Waarom ik meedoe? Ik heb me laten overhalen door vrienden en kennissen." Ben exposeert alleen op zondag.


Wim Heuvelman is vakmatig al zijn hele leven bezig met fotografie. Hij heeft een fotozaak in Boskoop en doet veel fotowerk in opdracht. Wat hij laat zien tijdens De Schone van Boskoop is vrij werk. "Ik maak dit echt voor mezelf. Het leukste van fotograferen vind ik het jagen naar de belden, leuker dan een stapel foto's. Ik hoef het niet perse te bewaren. Maar het werk wat ik laat zien heb ik dus wel bewaard."

Wim toont diverse series, zoals 'Beweging'. "Het zijn bewust bewogen foto's, daardoor krijg je een heel apart effect. De foto's zijn gemaakt in Boskoop. Je ziet bomen, huizen, de hefbrug, maar heel anders dan je gewend bent het te zien."

Peter Kortmann is in het dagelijks leven boomkweker en hobbyvisser. "Ik ben op mijn twintigste begonnen met vissen, ben best fanatiek. Ik bedacht om zelf kunstvliegjes te gaan maken, maar dat is uit de hand gelopen, haha."

Annemarie Bos haalde Peter over zijn werk te exposeren. "Het zijn Kunstvliegjes met een grote K," stelt Annemarie.

"Ik ben gaan spelen met de materialen, met de kleuren, de beweging," vertelt Peter. "Ik heb echt mijn fantasie de vrije loop gelaten. Heb ze ook verwerkt in sieraden." Zijn kunstwerken zijn overigens tijdelijk van aard. "Begin oktober ga ik voor een vistrip naar Ierland. Dan gaan die kunstvliegjes mee. Ik ga ze gebruiken om snoeken te vangen. "

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox