Logo gouwekoerier.nl


Mathijs de Leng uit Boskoop wint voor de tweede keer de Ronde van Alphen. FOTO: Koos 't Hart
Mathijs de Leng uit Boskoop wint voor de tweede keer de Ronde van Alphen. FOTO: Koos 't Hart

Mathijs de Leng wint opnieuw Ronde van Alphen

De Boskoopse junior Mathijs de Leng (18 jaar) reed in Alphen aan den Rijn de frustraties van zich af. Zijn club Wilton De Volharding uit Utrecht heeft hem namelijk niet opgesteld voor de Vlaamse 'Keizer der Junioren'.

Boskoop - Dus stelde de vroegere coureur van het Alphense Avanti alles in het werk om zijn Alphense overwinning van 2016 te herhalen. En dat lukte.

"Maar gemakkelijk ging het zeker niet," aldus de altijd aanvallende wielrenner. "Na allerlei pogingen op het lastige, bochtige parcours van 1600 meter slaagden Stijn Ruijter, Bas van Belle, Friso van Diemen en ik erin om een beslissend gat te slaan. In de sprint bleef ik ze de baas. Daar ben ik heel blij mee. Het gebeurt zelden dat een renner twee keer achtereen dezelfde wielerronde wint."

Mathijs De Leng verwacht een uitnodiging van een continentaal team voor seizoen 2018. "Met zeven overwinningen, goede klassiekerresultaten en met nationale selecties moet dat mogelijk zijn," benadrukt hij. "Ik stap volgend jaar over naar de beloften en ben klaar voor een stap hoger. Ik hoop daarom op een aanbieding van het Alphense Vlasman Cycling Team want dat ligt het meest voor de hand."

Ook de andere talentvolle Boskoopse wielrenner Melle Meeuwisse (19 jaar) deed het goed. Na 180 km besloot hij de Amersfoortse Groeistad Klassieker als dertiende tussen Neerlands beste eliterenners en beloften.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox