Logo gouwekoerier.nl


Louris Verweij (86) en Neeltje Verweij (84) traden 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. Dit briljanten bruidspaar staat nog vol in het leven en vierde een groots feest op 10 september aan het Zuidwijk in Boskoop. FOTO: Feya Rosbergen
Louris Verweij (86) en Neeltje Verweij (84) traden 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. Dit briljanten bruidspaar staat nog vol in het leven en vierde een groots feest op 10 september aan het Zuidwijk in Boskoop. FOTO: Feya Rosbergen

Briljanten bruidspaar in Boskoop

Op 10 september was het feest aan het Zuidwijk in Boskoop: de heer en mevrouw Verweij-Op 't Land vierden dat zij 65 jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden.

Hun liefde bloeide op in Den Haag, waar meneer Louris Verweij (86) gelegerd was in militaire dienst. Mevrouw Neeltje Verweij (84) woonde toentertijd in Scheveningen. Aan het Noordeinde ontmoette zij haar man en was, toen zij hem zag lopen in zijn uniform, in één klap verkocht.


Hun huwelijk werd op 10 september 1952 gesloten aan de Javastraat in Den Haag en gevierd met een eenvoudig diner aan huis. Met trots laten ze hun huwelijksfoto zien waar mevrouw een bruidsjurk, die ze kocht van haar spaargeld, draagt van fijn breisel en meneer in uniform poseert.

"Na ons huwelijk kreeg ik een baan bij de overheid. Maar als echt buitenmens gaf het werk op kantoor steeds minder voldoening. De kwekerij van mijn ouders lonkte steeds meer naarmate ik de zonnestralen door het glas op mijn gezicht voelde kriebelen," vertelt meneer Verweij.

Het jonge echtpaar verhuisde na twee jaar naar Boskoop naar het adres waar zij nu al 63 jaar met veel plezier wonen en nog steeds met volle teugen genieten van het leven. "We woonden eerst in een naoorlogse noodwoning welke later werd vervangen door de huidige woning," legt Verweij uit. Met twee zoons en drie dochters rijker kijkt het echtpaar terug op een mooi en gelukkig huwelijksleven. Inmiddels is het gezin met tien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen uitgebreid.

Ondanks een aantal medische tegenslagen door de jaren heen, staat het echtpaar nog vol in het leven. "Ik handwerk graag, maar helaas laten mijn ogen me steeds meer in de steek. Ik ga niet bij de pakken neer zitten. Ik ben nog actief in het huishouden, kook dagelijks een gezonde maaltijd met verse ingrediënten die ik bij de boer haal of uit eigen moestuin," zegt mevrouw Verweij.

Tot twee jaar terug werkte meneer Verweij nog bij zijn zoon in de tuin. Tegenwoordig beleeft hij veel plezier aan zijn iPad, hij fietst, repareert nog steeds graag kapotte dingen en hij rijdt zijn vrouw overal naartoe met de auto.
Als ik ze tot slot vraag wat volgens hen het beste 'ingrediënt' van een goed huwelijk is, antwoordt meneer Verweij: "Het geven en nemen!" Mevrouw antwoordt tegelijkertijd met een glimlachje rondom haar mond; "Gezelligheid!"  En daar ontbreekt het zeker niet aan bij dit erg vriendelijke en goedlachse bruidspaar!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox